Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SFSU ratar Myllenberg som potentiell generalsekreterare - "Supportrarna kommer sparka bakut"

Sverige

SvFF är på jakt efter en ny generalsekreterare. Enligt Expressen är en av huvudkandidaterna Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg.
- Supportrarna kommer sparka bakut, det kan jag garantera, säger SFSU:s ordförande Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

Foto: SCANPIX

I januari meddelade Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Mikael Santoft att han lämnar sitt uppdrag. Jakten efter hans ersättare ska inom några veckor vara klar, och enligt Expressen är Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg en av de tre-fem kandidater som är aktuella.

SFSU:s ordförande Tony Ernst menar att en utnämning av Paul Myllenberg som generalsekreterare skulle vara ett kontroversiellt val och gå emot en av svensk fotbolls grundpelare.
- SvFF är precis som SFSU en föreningsdemokratisk förening. De saker som Paul Myllenberg varit med och drivit igenom de senaste åren har varit supporterfientliga och föreningsdemokratiskt vidriga, säger Ernst till fotbollskanalen.se.

Annons

Paul Myllenberg är just nu under hård kritik från supportergrupperinagar inom Helsingborg och flera kräver hans avgång. Kritiken kommer framförallt efter införandet av supporterkontraktet som Helsingborgs supportrar tvingades skriva på för att få gå på matcher.
- Populistiska panikåtgärder utan någon förankring hos medlemmarna. Det fanns inga medlemmar inblandade i det här beslutet överhuvudtaget. Så fungerar inte svensk fotboll, säger Tony Ernst.

- Om han nu ska gå vidare och ta en av de finaste platserna inom svensk fotboll. Då är det det klart att supportrarna kommer sparka bakut, det kan jag garantera.

Vad vill ni se hos den som blir ny generalsekreterare?
- Viktigt att det är en form av visionär, en person som kan driva svensk fotboll framåt. Men de allra viktigaste för oss är att man respekterar och följer föreningsdemokratins lagar.

Annons

Tony Ernst påpekar att de inte direkt påverkas av vem som blir generalsekreterare, mer än att det sätter agendan för svensk fotboll och är en viktig position därigenom. SFSU:s huvudsakliga diskussioner sker med SEF och där ser ordföranden mycket positivt på samarbetet.
- Det pågår ett stadigt och otroligt positivt samarbete mellan SEF och SFSU. Det är stor respekt mellan supportrar och SEF, det är glädjande.

Publicerad 2014-05-12 kl 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto