Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sirius-anfallare hoppas lämna frysboxen: "Jag är redo"

Allsvenskan

Kennedy Igboananike satt fast i Sirius frysbox under fjolårssäsongen. 
Nu vill anfallaren återigen kliva fram och visa vad han går för.
- Förra året fick jag inga chanser att visa min kvalité, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Kennedy Igboananike hade en fjolårssäsong i Sirius som inte blev vad han hoppades på. Fyra inhopp, noll mål. Nigerianen var alltså ingen Henrik Rydström-favorit sett till speltiden. Nu har tränaren lämnat för Kalmar FF, och ersatts av Daniel Bäckström. En tränare nigerianen känner från deras gemensamma tid i Örebro.

- Han är en som pratar med sina spelare och alla pratar med honom i omklädningsrummet. Då trivdes alla bra med honom, och det är viktigt, säger Igboananike.

Blir du kvar i Sirius?
- Jag är fortfarande Sirius-spelare och tycker det känns bra under Daniel. Jag är redo att spela och visa varför jag är här. I fotboll handlar det om att ta chansen när man får den. Förra året fick jag inga chanser att visa min kvalité. Jag vill visa varför jag är här, och det går inte att göra från bänken eller hemifrån lägenheten.

ANNONS

Tränaren Daniel Bäckström kommenterar Igboananikes framtid i klubben:

- Kennedy hade inte ett fjolår som han är nöjd med och det blev inte vad Sirius hoppats på. Nu har vi tränat en vecka och Kennedy har varit med där som alla andra som har kontrakt. Sedan får vi se vad det landar i.

Hur stor roll kommer han ha i ditt Sirius?
- Vi tycker att alla spelare vi har här är bra. Mitt mål är att utveckla spelet i Sirius och exakt vad det betyder för honom får vi se längre fram.

Publicerad 2021-01-19 kl 07:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto