Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Spionen varnar för stjärnduon

Spionrapporten: se upp för Mirko Vucinic och Stevan Jovetic.
- De har ett fantastisk bra kombinationsspel tillsammans, säger Reine Almqvist inför fotbollslandslagets EM-kvalmötet med Montenegro på lördagen.

Förvararen Mikael Antonsson har redan varnat för Mirko Vucinic och Stevan Jovetic.

En skicklig duo som även spionen Reine Almqvist lyfter ett finger för. Dock finns brasklappen att Vucinic kan missa matchen på grund av skada. 

- De har aldrig startat ihop tidigare men vi tror att de kommer att göra det den här gången. Tror att Montenegro vill spela med det bästa laget nu när de har hemmamatch och är tvungna att vinna, säger han och ger en bild av situationer som väntar Sverige under lördagens EM-kvalmöte på Gradski-stadion i Podgorica.

- Mot Österrike startade de med en mittfältare i en hängande roll i stället för en anfallare. Den här gången tror jag deras spel kommer bestå av två utpräglade anfallaren.

- Det gör att de kommer att sätta upp bollar tidigt på de här två spelarna, så jag tror det blir många brottningsmatcher för Granqvist (Andreas) och övriga spelare i backlinjen.

Pressa tidigt

Motmedlet kan låta enkelt: Sverige måste inleda pressen tidigt i Montenegros uppspelsfas.

Enligt Almqvist beror dock resultatet i hög grad på hur länge spelarna orkar, och anser därmed att laget hela tiden måste se till att försvarslinjen ligger högt upp i banan.

- Det är viktigt att vi inte hamnar för långt ner med laget så vi får de här situationerna för nära vårt eget straffområde, säger han.

"Otroligt imponerad"

Bra kombinationsspel och långa bollar är inte all information som Reine Almqvist har informerat förbundskapten Erik Hamrén om.

Montenegros spelare är dessutom stora, starka och skapar ständigt problem för sina motståndare.

- Nästan alla är över 1,85, och trots att det blev 0—0 mot Liechtenstein så har jag aldrig tidigare varit på en fotbollsmatch med så många chanser utan att se ett mål, säger han.

- Jag var otroligt imponerad efter den matchen.

Publicerad 2014-11-13 kl 15:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons