Stortalang med första målet - AIK tappade ledning

AIK och Sirius spelade oavgjort i en målrik historia.
AIK-talangen Yasin Ayari gjorde sitt första A-lagsmål.

AIK ställdes mot Sirius i en träningsmatch på Enavallen i Enköping. AIK formerade ett bra lag, men fick klara sig utan landslagsspelarna Sebastian Larsson och Mikael Lustig. AIK inledde bäst och tog också rättvist ledningen. Bilal Hussein skickade in ett inlägg som Nabil Bahoui nickskarvade in i mål efter 20 minuter

Sirius kom tillbaka tre gånger om i matchen. Sotirios Papagiannopollos rev ner en Sirius-spelare och Laorent Shabani var stensäker från elva meter.

AIK skulle svara omgående. Efter en hörna kom bollen ut till Nicolás Stefanelli som tryckte in bollen vackert i det bortre hörnet. AIK gick till pausvila med en 2-1-ledning.

AIK förde spelet men Sirius kontrade framgångsrikt. 2-2 kom efter en timmes spel när den före detta Vasalunds-spelare Ekin Bulut kvitterade. Bulut som är fostrad i AIK och anslöt till Sirius inför den här säsongen.

Båda lagen gjorde flertalet byten och luftade trupperna rejält. Med tio minuter kvar att spela återtog stockholmarna ledningen. Yasin Ayari, född 2003, gjorde sitt första A-lagsmål vilket betydde 3-2. Men Sirius skulle få sista ordet. Laget från Uppsala fick hörna och den före detta AIK-spelare Christian Kkouakou fastställde slutresultatet 3-3.

Om knappt två veckor drar allsvenskan igång igen och AIK spelar mot Häcken borta fjärde juli. Laget ligger trea i allsvenskan. För Sirius del väntar Mjällby på hemmaplan. Sirius är tolva i allsvenskan.

Publicerad 2021-06-20 kl 17:34