Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sundhage om Jakobsson: "Vi tappar en förebild"

Foto: Bildbyrån

Pia Sundhage och Sofia Jakobsson.

Sofia Jakobsson missar EM med en korsbandsskada.
Ett tungt avbräck för Pia Sundhage.
- Man såg att hon kommer att betyda en del för landslaget och vår EM-insats. Så det där var ju synd, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Sofia Jakobsson ådrog sig en korsbandsskada på träning med Montpellier. Nu missar anfallaren sommarens EM i Holland. Ett tråkigt besked för förbundskapten Pia Sundhage.

- Jag tycker att det är synd om Sofia som skulle ha fått ett fantastiskt år. Hon betyder mycket för Montpellier som håller på att kvalificera sig till Champions Leauge. Hon var spelade bra fotboll de två senaste landskamperna och hon gjorde mål. Man såg att hon kommer att betyda en del för landslaget och vår EM-insats. Så det där var ju synd, säger Sundhage till Fotbollskanalen.

- Hon är ung, kan hon trösta sig med. Det finns fler EM, VM och OS för henne att spela i.

Har du haft någon kontakt med Sofia?
- Enbart sms-kontakt och där uttrycker hon att hon är väldigt ledsen, såklart. Men det finns hopp om livet där. Det kommer att bli bra framöver det där.

Pia Sundhage menar att tappet av Sofia Jakobsson blir kännbart för det svenska landslaget.

- Vi tappar en förebild som alltid, alltid gör sitt allra bästa. Och massa energi, både på och utanför fotbollsplanen. Och när vi har gps på spelarna så har hon alltid de bästa, högsta, värdena när det gäller antal meter i hög fart, antal upprepade sprints. Så hon har varit lite av en förebild, nu får nån annan ta den rollen hoppas jag. Det hon har gjort smittar av sig naturligtvis så i coachinghänseende tar vi henne som exempel ofta. Och det kan vi inte göra längre, nån annan får ta den stafettpinnen. Så det tappar vi. Och vi tappar en väldigt skön lirare utanför planen också.

Jakobssons skadebesked är det andra tunga beskedet som Pia Sundhage får det här året. I mitten på januari ådrog sig även Djurgårdens Emilia Appelqvist en korsbandsskada.

- Skador är ju inte bra. Och det ger oss lite mindre utrymme för att variera. Vi missar två spelare på ren svenska. Så det gäller att vi är flexibla. Det finns en annan mittfältare och en annan forward som jag hoppas kommer att ta chansen. Det är det enda sättet som vi kan se det på, säger Sundhage till Fotbollskanalen.

Publicerad 2017-02-01 kl 14:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons