Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Sundhage öppnar för att träna ett herrlag: "Assisterande vore en spännande variant"

Efter sommarens EM letar Pia Sundhage ett nytt uppdrag.
Och damlandslagets förbundskapten ser gärna att det blir inom herrfotbollen.
-  Ett jobb som assisterande... Om jag får drömma skulle det vara en spännande variant, säger Sundhage till GP.

Sedan 2012 har Pia Sundhage tränat det svenska damlandslaget. Men efter sommarens EM i Holland är det slut och 57-åringen lämnar över till Peter Gerhardsson.

Efter det letar Sundhage ett nytt jobb, och det lockar att jobba med herrfotboll.

- Det blir en tuff värld eftersom det oftast är så att vi kvinnor får representera kvinnor. Jag får representera kvinnor, jag får inte representera mig. Utan någon annan jämförelse så får inte Janne Andersson representera män, utan han är bara förbundskapten. När man är ny och prövar att bryta lite barriärer... om jag skulle hamna i en herrklubb och jag misslyckas kommer man säga att tjejer inte kan träna herrar. Om jag kommer lyckas kommer man säga att det bara är Sundhage som kan det, säger förbundskaptenen till GP.

ANNONS

- Det skulle dock förvåna mig om jag skulle fundera över ett huvudtränarjobb. Ett jobb som assisterande däremot... om jag får drömma skulle det vara en spännande variant. 

Ett tränarjobb för ett herrlag är dock långt ifrån det enda som Sundhage har i tankarna. 57-åringen är öppen för det mesta.

Jag har försökt att skriva ner drömmar jag har efter EM. Men jag har inte lyckats för det är så många tankar. Det är allt ifrån ett landslag i ett annat land till ett klubblag antingen i Sverige eller i ett annat land. Det skulle kunna vara i en förening där man tittar på ord som värdegrund och integration så att jag gör samhällsnytta. Det kan också vara herrfotboll. Jag har fått den frågan och bara slagit ifrån mig den tidigare. Men den ploppar också upp för mig, säger Sundhage.

Publicerad 2017-05-03 kl 21:40
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto