Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
48v

Sundhage utsedd till årets svensk i världen

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic och Sven-Göran Eriksson har tidigare fått priset.
I år prisas damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage som "årets svensk i världen".

Varje år delas priset "årets svensk i världen" ut av den ideella organisationen Svenskar i världen, och 2017 går utmärkelsen till Pia Sundhage.

”Pia Sundhage har genom sin storartade karriär som fotbollsspelare och fotbollstränare blivit en av Sveriges mest älskade idrottskvinnor. Med en trygg och jordnära framtoning har hon gett svensk damfotboll ett ansikte, rullat in den i svenskarnas hjärtan och förstärkt bilden av Sverige som fotbollsnation. I Sverige och i världen är Pia en viktig förebild för många tjejer och ungdomar med fotbollsdrömmar. Hon har inspirerat andra kvinnor att prestera på högsta nivå i vitt skilda miljöer", lyder en del av motiveringen enligt TT.

Sundhage var med och förde landslaget till en silvermedalj i förra sommarens OS i Brasilien, och leder i sommar Sverige i EM i Holland.

Flera fotbollspersonligheter har tidigare fått priset som "årets svensk i världen. 2002 fick Sven-Göran Eriksson priset och 2013 Zlatan Ibrahimovic. Andra sportpersonligheter som fått priset är Annika Sörenstam (golf) och Jan-Ove Waldner (bordtennis).

Publicerad 2017-06-19 kl 11:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER