Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundhage utsedd till årets svensk i världen

Sverige

Zlatan Ibrahimovic och Sven-Göran Eriksson har tidigare fått priset.
I år prisas damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage som "årets svensk i världen".

Foto: Bildbyrån

Varje år delas priset "årets svensk i världen" ut av den ideella organisationen Svenskar i världen, och 2017 går utmärkelsen till Pia Sundhage.

”Pia Sundhage har genom sin storartade karriär som fotbollsspelare och fotbollstränare blivit en av Sveriges mest älskade idrottskvinnor. Med en trygg och jordnära framtoning har hon gett svensk damfotboll ett ansikte, rullat in den i svenskarnas hjärtan och förstärkt bilden av Sverige som fotbollsnation. I Sverige och i världen är Pia en viktig förebild för många tjejer och ungdomar med fotbollsdrömmar. Hon har inspirerat andra kvinnor att prestera på högsta nivå i vitt skilda miljöer", lyder en del av motiveringen enligt TT.

ANNONS

Sundhage var med och förde landslaget till en silvermedalj i förra sommarens OS i Brasilien, och leder i sommar Sverige i EM i Holland.

Flera fotbollspersonligheter har tidigare fått priset som "årets svensk i världen. 2002 fick Sven-Göran Eriksson priset och 2013 Zlatan Ibrahimovic. Andra sportpersonligheter som fått priset är Annika Sörenstam (golf) och Jan-Ove Waldner (bordtennis).

Publicerad 2017-06-19 kl 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto