Under lördagens träningsmatch mellan Gif Sundsvall och norska Rosenborg återupprepade sig historien.
2-0 efter 18 minuter blev tillslut 5-1.
Samma resultat som när lagen möttes ifjol.

Gif Sundsvall reste under lördagen till Trondheim för att ställas mot Rosenborg i sin tredje försäsosongsmatch. Senast nollade och besegrade Sundsvall Stockholmslaget AIK på hemmaplan men lördagens motstånd skulle visa sig klart mer effektiva.

Rosenborg kontrollerade matchen från minut ett och redan efter 18 spelade minuter ledde det norska laget med 2-0. Sundsvall gick till halvtidsvila i underläge med 3-0 i en match där de fick till större del satsa fullt ut på försvarsspelet.

Sundsvall kom ut något piggare där spanjoren Marc Mas Costa hade en fin möjlighet för gästerna, men bollen stoppade av den norske målvakten. Pontus Engblom hoppade in för gästerna och det var 28-åringen som skulle stå för målet när han placerade in reduceringen. Början på Sundsvalls upphämtning? Nej.

Istället skulle Rosenborg öka tempot ytterligare när de gjore två snabba mål fram till slutresultatet 5-1.

Startelva:

Gif Sundsvall: Andreas Andersson - Johan Andersson, Anton Eriksson, Alexander Blomqvist, Dennis Olsson - Paya Pichkah, Juanjo Cíercoles - Jesper Carström, Oliver Berg, Albin Palmlöf - Marc Mas Costa.

Publicerad 2020-02-08 kl 17:40