Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sundsvall släpper Sonko Sundberg till OS

Försök igen

Många har stoppats av sina klubbar.
Men Gif Sundsvall släpper Noah Sonko Sundberg som nu kan spela OS i Rio.
- De tycker att det bara kommer göra mig positivt, säger mittbacken till Aftonbladet.

Förbundskapten Håkan Ericson har nästan bara nåtts av negativa besked gällande bruttotruppen till OS. Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget efter EM och de allsvenska klubbarna håller hårt i sina spelare.

Så sent som i går blev det klart att Göteborg inte släpper anfallaren Gustav Engvall till de olympiska spelen i Rio de Janeiro. Över 40 återbud hittills - men i natt och i dag kom två positiva besked för förbundskapten Ericson. Sverige får dispens på målvaktssidan och får plocka in en utanför bruttotruppen, och i dag har Sundsvall meddelat att klubben kommer släppa Noah Sonko Sundberg.

- Det har vi kommit överens om. Klubben ser att det kan ge mig en enorm utveckling i Rio. De tycker att det bara kommer göra mig positivt så det känns bra, säger Sonko Sundberg till Aftonbladet.

Mittbacken som är utlånad från AIK har gjort två mål hittills under säsongen, varav det ena var ett drömmål i derbyt mot Östersund, och är nu högaktuell för OS-truppen.

- Jag har utvecklats både på och utanför planen och det tror jag Håkan har sett också. Sedan är det upp till honom om han vill ta med mig eller inte.

Håkan Ericson presenterar den slutgiltiga OS-truppen på fredag.

Se Sonko Sundbergs cykelspark-drömmål i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-12 kl 17:11
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER