POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Svenska stjärnorna stolta efter VM-succén: ”Unikt att barn ser upp till en och inte bara vill vara Messi och Ronaldo"

4:21

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från bronsmatchen i spelaren ovan.

NICE. VM-succén har gett avtryck hemma i Sverige.
Något de svenska spelarna är stolta över.
- Att veta om att barn ser upp till en och inte bara vill vara Messi och Ronaldo… det är ju ganska unikt, säger Caroline Seger till Fotbollskanalen.

Sverige åkte till VM som nia i världen och åker hem som trea. Succén med brons har gett avtryck på hemmaplan och i semifinalen mot Nederländerna var det 2,5 miljoner som tittade på C Mores sändning.

De svenska stjärnorna känner av det stora intresset och att folk är mer intresserade än någonsin - och spelarna är glada och stolta över resan de har gjort.

- Man åker tillbaka till hela sin karriär och allt man har varit med om och allt man har kämpat för och någonstans får respekten. Bara det här att folk bryr sig och tycker att det är kul och följer oss. Nu hoppas man ju att det någonstans blir ringar på vattnet, säger Caroline Seger till Fotbollskanalen.

- Det är ju oftast så när man är i sådant här mästerskap så händer det massa saker och alla tycker att det är jättekul, men sedan är det ju efterarbetet. Vad kommer efter detta? Jag tror att det är det som är det viktiga. Nu har man ju skapat något igen. Då måste man ju också lära sig av historien. Hur får man det framåt?

Har du något förslag?
- Jag tror bara att det är viktigt att man fortsätter satsa och ser att det är vinning i detta. Det är ingen som trodde att vi skulle står här med ett brons och slagit ut Tyskland, Kanada och England i ett VM. Där finns det ju otroligt mycket att hämta och jag tror att det är viktigt att man inte tappar det utan fortsätter, och bara att veta om att barn ser upp till en och inte bara vill vara Messi och Ronaldo… det är ju ganska unikt. Det är klart att det är häftigt.

- Jag tror också att om man kollar tillbaka på allt som har hänt så tar man små steg hela tiden. Det händer saker och det blir förändringar. När vi tog VM-brons 2011 så var det kanske ingen som sprang runt med våra namn på ryggarna. Allt sådant förändras och det går ju åt rätt håll. Men sedan att det tar tid, det får man ibland acceptera.

- Så det är små steg åt rätt håll och mycket framgång och fortsätta, bland annat från fotbollsförbundet. Jag tänker på den här matchen som kommer i EM-kvalet. Gör något av det. Rid på den här vågen och så händer det förhoppningsvis mycket mer sedan.

Blir du berörd av det, att barn nu vill vara er?
- Det blir man. Jag som är 34 år gammal och har spelat VM förut, det är liksom inte första gången. Men så sitter man på bussen hit till arenan och så ser man svenska fans. Bara det… jag har spelat mästerskap förut men det har inte varit folk som har vallfärdat till arenorna för att titta på oss. Då kan jag bli berörd.

EM-kvalmatchen som du pratade om, vill ni spela på Friends då?
- Vi gillar ju Göteborg så det hade varit roligt att fylla den arenan i en kvalmatch. Det hade varit häftigt.

Vad kan man göra med en sådan match då?
- Jag hoppas att det har gett ringar på vattnet och att folk vill komma och titta. Vi får se.

Nilla Fischer är också väldigt glad över VM-succén och också över att fira ännu en medalj tillsammans med Caroline Seger och Hedvig Lindahl.

- Det känns fantastiskt. Vi är nära vänner också. Vi har gått igenom väldigt mycket och varit med på utvecklingen. Med den konkurrensen som finns i dag så känns det extra skönt att stå här i dag, säger Fischer.

Fischer håller med Seger om att det är häftigt att ha gjort avtryck, att det varit höga teve-siffror och att barn nu vill vara spelare från damlandslaget när de spelar fotboll.

- Det känns fantastiskt häftigt. Det är dit som vi vill komma, att det intresset finns och att vi är så synliga så att vi ger den möjligheten till pojkar och flickor att ha oss som förebilder. För syns vi inte så är det svårt för barnen att ha oss som förebilder. Så det är klart att detta tänker jag ger avtryck och ett intresse för att börja spela fotboll, säger Fischer till Fotbollskanalen.

Är det något du kommer att vara stolt över sedan när du blickar tillbaka?
- Ja det är klart. Jag är extremt stolt över vår karriär på så sätt. Ett av mina mål har ju varit att försöka använda plattformen till att försöka få så många som möjligt att spela fotboll och även föra damfotbollen framåt. Så det tror jag nog. Men det är många som har tagit arbetet före oss också och kommer att göra det efteråt också.

Publicerad 2019-07-07 kl 07:30
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto