POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Svenske spionen: "Kazakstan är storvuxet och tekniskt - överraskande bra"

Foto: Scanpix

Sveriges första VM-motståndare är inget blåbärslag.

Kazakstans fotboll har utvecklats överraskande mycket.

- De är avsevärt bättre än jag trodde, säger spionen Reine Almqvist till fotbollskanalen.se.

På förhand ansågs det mer eller mindre självklart att Irland skulle plocka en enkel seger i sin bortalandskamp med den centralasiatiska jättenationen. Landet har inte skördat några nämnvärda triumfer sedan uppbrottet från Sovjetunionen för ganska exakt 20 år sedan, och rankningsplatsen som 142:a på Fifas lista vittnar om hur fotbollen står sig.

Men fredagsmatchen blev annorlunda än vad många trott. Svenske spionen Reine Almqvist såg från läktarplats i huvudstaden Astana hur kazakerna inte bara höll jämna steg med irländarna – utan mer därtill.

- De var bättre och förtjänade att vinna. Ända fram till slutminuterna hade de en ledning som kändes säker, men sedan fick Irland in två ganska slumpmässiga mål och fixade 2-1, säger Almqvist till fotbollskanalen.se.

På tisdag möter Sverige just Kazakstan när kvalet till VM drar igång i Malmö. Reine Almqvist vill inte avslöja för mycket om motståndarna men pekar ändå på några punkter som Erik Hamréns lag måste se upp med.

- De är mer tekniska än jag trodde och generellt sett storvuxna. Sedan måste jag säga att deras försvarsspel är överraskande bra och de är skickliga på att utnyttja omställningar, säger han.

Men att kalla Kazakstan ett styrkemässigt jämbördigt lag med Sverige vore att gå lite för långt.

- Alla kan nå upp till vår nivå – om vi inte gör vårt jobb. Här får vi vara vaksamma på deras kontringar bland annat, men normalt sett är detta ett lag vi ska slå.

Vad tror du vi får se för matchbild på tisdag?

- Sverige kommer att ha bollen medan Kazakstan ligger på försvar och försöker att hitta just de där kontringslägena, säger Almqvist.

Publicerad 2012-09-08 kl 09:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå