Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige fokuserar fortsatt på match på fredag: "Vore fullständigt korkat annars"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se de svenska landslagets reaktioner i spelaren ovan.

Danmarks förbund har meddelat att VM-kvalmötet mot Sverige på fredag ställs in.
Trots det fokuserar det svenska laget på match.
- Vi får fokusera på att det blir match och det kan ju hända ända fram till torsdag, säger Caroline Seger. 

Under onsdagen kom beskedet från DBU, danska fotbollsförbundet, att fredagens VM-kvalmöte med Sverige på fredag ställs in, på grund av konflikten mellan de danska spelarna och förbundet.

Men det slutgiltiga beskedet kan bara ges av Uefa, och det kommer inte att komma förrän 24 timmar innan match då trupperna senast ska lämnas in. Med tanke på det är det svenska landslaget fortfarande inställda på match på fredag.

- Vi kommer att fokusera på match ända tills att vi får besked från Uefa, som är de som tar det slutgiltiga beslutet. Och det är ju 24 timmar innan match, så alla våra förberedelser kommer att gå för att vi ska spela matchen. Sedan får vi se vad det blir, säger landslagschefen Marika Domanski-Lyfors.

Men med det här beskedet, hur troligt är det att det skulle bli en match?
- Det är naturligtvis svårt att säga. Det kan ju ske jättesnabba förändringar i det här läget. Det gjorde det ju när de mötte Ungern borta och då skedde det bara på några timmar och sedan var de i Ungern och vann med 6-1. Så det gäller för oss att vara beredda om det skulle bli någon förändring, men vi har en dialog med Uefa också och med Danmark naturligtvis för att ha koll på läget. Men under tiden så gäller det att vara förberedda.

De svenska spelarna är även dem fokuserade på att matchen kommer att bli av som planerat.

- Det är såklart olyckligt om det kommer att bli så att vi inte spelar matchen. Men vi får fokusera på att det blir match och det kan ju hända ända fram till torsdag eftersom det är 24 timmar innan man får lämna en trupp. Så vi fokuserar på att det blir match på fredag.

- Det är som sagt en jätteolycklig situation. Man har ju vänner i det danska landslaget och hoppas såklart att det löser sig, för deras skull men ävern för vår skull. För det vore väldigt trist om det inte skulle bli match på fredag.

Kan det bli en liknande situation i Sverige, ni har ett avtal som inte är klart?
- Det är klart att det går inte att jämföra med andra förbund utan vi har vårt och vi sköter våra diskussioner. Och som jag har sagt tidigare så är vi där vi är och vi håller fortfarande en levande diskussion och så länge man gör det så går det framåt.

Fridolina Rolfö:

- Nu har det kommit väldigt snabbt till oss eftersom att vi har tränat. Men det är klart att det är tråkigt, men förhoppningen är att matchen ska bli av ändå. Vi får inte reda på informationen av Uefa förrän 24 timmar innan av då Danmark behöver finnas på plats här i Sverige. Så vi får avvakta och se, det är inget som är klart ännu.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson menar att det är en självklarhet att fortsätta som planerat, trots det danska beskedet:

- Det vore ju fullständigt korkat om vi börjar göra andra saker om det blir match. Och så länge den här tidsfristen finns så är det ju fokus på match och det stör inte oss i träningar och förberedelser.

Publicerad 2017-10-18 kl 15:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons