Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige genrepar mot Sydkorea inför VM

Sverige (dam)

Sverige hintade i februari om ett VM-genrep i Göteborg.
Nu står det klart att det blir ett träningsmöte med Sydkorea. 
- Det är bra att åter få möta Sydkorea eftersom det finns lag i VM som påminner i spelet, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson. 

Foto: Bildbyrån.

Sverige avslutade nyligen Algarve Cup med en snöplig förlust mot Kanada i matchen om tredjepris i turneringen. Nu väntar härnäst träningsmatcher mot Tyskland den 6 april på Friends Arena och mot Österrike den 9 april på BSFZ-Arena innan Peter Gerhardsson den 16 maj tar ut VM-truppen och landslaget den 24 maj inleder förberedelserna i Båstad inför sommarens världsmästerskap i Frankrike. 

I början av februari meddelade landslagschefen Marika Domanski Lyfors att ett genrep är planerat till den 31 maj, men då var inte moståndet klart.

Nu meddelar SvFF att det blir spel mot Sydkorea den 31 maj på Gamla Ullevi i Göteborg. 

ANNONS

- Vi möttes i Algarve Cup förra året och det är bra att åter få möta Sydkorea eftersom det finns lag i VM som påminner i spelet, med snabba och kvicka spelare. Vi har efter avancemanget till VM spelat mot olika typer av VM-motstånd i Kanada, England, Italien och Norge. Så nu känns det bra att få addera Sydkorea till den listan, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson i en kommentar på förbundets hemsida och fortsätter:

- Det känns naturligtvis väldigt roligt att spela genrepet i Göteborg. Vi visar mot Tyskland på Friends Arena att det finns ett stort publikintresse och det hoppas vi såklart även få uppleva i Göteborg på vår nationalarena Gamla Ullevi.

SvFF meddelar vidare att Sverige även kommer att möta Sydkorea i en inofficiell landskamp den 28 maj med spel i tre perioder med 30 minuter i varje period. 

ANNONS

- Vi har goda erfarenheter av det här upplägget från våra läger i Sydafrika. Det ger oss en möjlighet att få en bra belastning på spelarna och en möjlighet att se många spelare i matchsituationer inför landskampen och VM, säger Gerhardsson.

Sveriges träningsmöte med Sydkorea sänds i TV12 och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-03-14 kl 13:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto