Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige mot Nordkorea i King's Cup - "Ser inget särskilt i det"

Sverige

Sveriges motståndare i vinterturneringen King's Cup är utsedda. Det blir Thailand, Finland och Nordkorea i januari.

- Vi brukar inte engagera oss så mycket i motståndet, säger landslagschefen Lasse Richt till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

Lasse Richt lägger inget större värde i att möta Nordkorea.

Sveriges landslag åker i januari till Thailand för vinterturneringen King's Cup och nu kan fotbollskanalen.se avslöja motståndet.

Sverige ställs mot förutom värden Thailand även grannen Finland och Nordkorea.

- På vinterturneringar har vi sällan så stor förberedelse och planering. Vi brukar inte engagera oss så stort i motståndet. Det blir vad det blir, säger Lasse Richt, Sveriges landslagschef, till fotbollskanalen.se.

- Vi lägger fokus på minst två bra internationella matcher. Finland brukar komma dem liknande trupp som oss och Thailand kommer alltid med bra trupper.

Det tredje motståndet, Nordkorea, medger Lasse Richt att landslagsteamet inte har alltför stor koll på. Men samtidigt är det ett land som skapar rubriker bortom fotbollen.

ANNONS

- Ja, det är rätt så uppmärksammat nu, det är alltid uppmärksammat. Men i grunden handlar det om att det är en sak att åka till ett land och en annan att möta ett land i en turnering.

- Jag ser inget särskilt i det och jag tror ingen annan på förbundet gör det heller. Det är Thailand som är värd och bjuder in landslagen.

Sett till den svenska truppen har Richt höga förväntnignar inför King's Cup då Sverige kommer med ett ungt landslag kryddat av flera rutinerade spelare.

Publicerad 2012-12-19 kl 09:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto