Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige mot Nordkorea i King's Cup - "Ser inget särskilt i det"

Foto: Scanpix

Lasse Richt lägger inget större värde i att möta Nordkorea.

Sveriges motståndare i vinterturneringen King's Cup är utsedda. Det blir Thailand, Finland och Nordkorea i januari.

- Vi brukar inte engagera oss så mycket i motståndet, säger landslagschefen Lasse Richt till fotbollskanalen.se.

Sveriges landslag åker i januari till Thailand för vinterturneringen King's Cup och nu kan fotbollskanalen.se avslöja motståndet.

Sverige ställs mot förutom värden Thailand även grannen Finland och Nordkorea.

- På vinterturneringar har vi sällan så stor förberedelse och planering. Vi brukar inte engagera oss så stort i motståndet. Det blir vad det blir, säger Lasse Richt, Sveriges landslagschef, till fotbollskanalen.se.

- Vi lägger fokus på minst två bra internationella matcher. Finland brukar komma dem liknande trupp som oss och Thailand kommer alltid med bra trupper.

Det tredje motståndet, Nordkorea, medger Lasse Richt att landslagsteamet inte har alltför stor koll på. Men samtidigt är det ett land som skapar rubriker bortom fotbollen.

- Ja, det är rätt så uppmärksammat nu, det är alltid uppmärksammat. Men i grunden handlar det om att det är en sak att åka till ett land och en annan att möta ett land i en turnering.

- Jag ser inget särskilt i det och jag tror ingen annan på förbundet gör det heller. Det är Thailand som är värd och bjuder in landslagen.

Sett till den svenska truppen har Richt höga förväntnignar inför King's Cup då Sverige kommer med ett ungt landslag kryddat av flera rutinerade spelare.

Publicerad 2012-12-19 kl 09:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons