Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

Sverige självsäkert inför EM: "Vi är bra, inget snack om saken"

Under fredagen smäller det.
Sverige spelare EM-premiär på U17-sidan.
Hemligheten i den svenska truppen? Kollektivet.
- Vi är bra, det är inget snack om saken, säger Häckens Kevin Ackermann till Fotbollskanalen.

Med start på fredagen inleder Sveriges U17-landslag EM-äventyret i England. Sverige möter Slovenien – och därefter väntar även möten med Portugal och Norge i gruppspelet.

Den svenska truppen består till stor del av spelare från allsvenskan och superettan – och en av de största profilerna i den blågula truppen är HIF:s Alex Timossi Andersson, som sommaren 2019 lämnar klubben för spel i tyska Bayern München.

- Det kommer att bli fantastiskt kul, vi har kämpat för det här ett tag nu, säger han till Fotbollskanalen.

Timossi Andersson menar att det sett till kapaciteten hos alla lag i turneringen kommer att bli en jämn historia.

- Det är klart att det är väldigt bra lag här men jag tror vi har stora chanser. Det är inget lag som sticker ut så mycket utan det är mycket jämna lag.

Vad kännetecknar den blågula truppen?
- Vi är väldigt starka tillsammans, en stark grupp. Alla vill att alla ska vara delaktiga.

Även lagkapten Kevin Ackermann, till vardags i BK Häcken, pekar ut den kollektiva styrkan som Sveriges största tillgång. På frågan om det finns någon spelare i den blågula truppen han tror kan sticka ut svarar han:

- Det är en svår fråga och vi har många bra spelare som håller hög klass som har alla förutsättningar för att blir riktigt bra, men vår styrka är vårt kollektiva spel som lag, där är vi riktigt bra.

Timossi Andersson, å sin sida, tror mycket på Blåvitts Benjamin Nygren (som gjorde mål i genrepet mot Örgryte tidigare i år).

- Han är en riktigt viktig spelare. Jag tror verkligen att han kommer att göra bra ifrån sig.

Att U17-EM är ett stort skyltfönster är ingen hemlighet. Många minns säkert hur Roma öppnade plånboken och köpte loss Valmir Berisha efter att denne vunnit skytteligan i VM-turneringen 2013.

- Man vill alltid göra bra ifrån sig men när det är en sådan här turnering och man vet vilka det är som kollar är det klart man vill göra bra ifrån sig. Det peppar bara mig och har alltid gjort, det är inga problem med nervositet eller så, säger Timossi Andersson.

Kevin Ackermann:

- Det är mycket folk som kommer att kolla med tanke på vilka spelare som spelat den här turneringen, men det är saker vi inte ska lägga fokus på utan istället fokusera på det relevanta. Det är bra lag i gruppen men vi är absolut med och matchar dem.

- Vi är bra, inget snack om saken. Sedan har vi målsättningar om att komma långt i turneringen, vi är inte här på någon semester utan vi är med som alla andra lag. Som vi snackat om i laget har vi allt att vinna och inget att förlora vilket kan var vår fördel om vi använder det på rätt sätt.

Läs även guiden: Allt om U17-EM och Sveriges lag - de är nyckelspelarna

Publicerad 2018-05-04 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons