Sveriges U21 föll mot Serbien

Sverige

En något b-betonat svenskt U21-landslag förlorade borta mot Serbiens motsvarighet.

Sveriges U21-landslag föll borta mot Serbiens U21-landslag med 1-0. Adam Ljajić gjorde matchens mål i 84.e minuten.

17-årige IFK Göteborg-anfallaren Robin Söder debuterade från start och är därmed den yngste någonsin från start i svenska U21-landslaget. Han byttes ut mot Ola Toivonen tjugo minuter före slutet.

För snart två år sedan spelade Serbien bort Sverige från U21-EM genom en osannolik vändning. Sverige hade 3-0 inför returen på hemmaplan, men föll i hemmamötet i Trollhättan med 0-5. Och för fyra år sedan var det Serbien/Montenegro som besegrade Sverige i semifinalen i U21-EM efter straffläggning.

U21-EM avgörs i Sverige i juni nästa år.

Sveriges startelva: 1 Johan Dahlin - 2 Andreas Landgren (13 Pierre Bengtsson 69'), 3 Mattias Bjärsmyr [K], 4 Per Karlsson, 5 Emil Johansson - 6 Sebsatian Castro-Tello (17 Guillermo Molins 46'), 7 Gustav Svensson, 8 Rasmus Elm (16 Elmin Kurbegovic 69'), 9 Sebastian Eriksson (15 Emir Bajrami 85') - 10 Pontus Wernbloom (18 Johan Oremo 74'), 11 Robin Söder (19 Ola Toivonen 69').

Publicerad 2008-09-10 kl 19:24