Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF-basens besked: Fullt förtroende för Sjöstrand

Sverige

SvFF dras med fortsatta problem internt.
Men styrelsens förtroende för ledningen och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand är intakt.
Det meddelar ordföranden Karl-Erik Nilsson i ett mejl till Fotbollskanalen.

8:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Håkan Sjöstrand i samband med Fotbollskanalens avslöjande i spelaren ovan.

I förra veckan kunde Fotbollskanalen avslöja att Svenska Fotbollförbundet sedan en tid tillbaka står utan en fackklubb efter att hela styrelsen hoppade av i samband med senaste årsmötet, och då ville heller ingen kliva in som ersättare. Vidare kunde Fotbollskanalen visa på att en medarbetarundersökning som SvFF genomförde i vintras, efter skandalen runt den fuskande gruppchefen, blottar missnöje med ledningen och att de anställda upplever brister kring frågor som exempelvis öppenhet. 

De senaste dagarna har Fotbollskanalen sökt förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson för att få hans syn på det interna läget hos SvFF. Efter organisationens årsmöte avböjde han intervju med hänvisning till att han hade ont om tid. Nilsson bad då också om att få frågorna via mejl. Fotbollskanalen mejlade därefter frågor till ordföranden och bad om en intervju över telefon, varpå Nilsson valt att svara på frågorna skriftligt med hänvisning till "den stora arbetsanhopningen dessa dagar". 

ANNONS

Bland annat ger Nilsson besked om att styrelsen har "fullt förtroende" för ledningen och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand. 

Hur ser du på resultatet av den medarbetarundersökning som ni genomförde i vintras?
"Vi har över tid väldigt starka resultat i våra medarbetarundersökningar, vilket är både bra och viktigt. Och för att på ett seriöst och ansvarsfullt sätt se hur verksamheten påverkats av den före detta medarbetarens felaktigt agerande - vilket blev allmänt känt under hösten - genomfördes en medarbetarundersökning för att spegla läget vid den specifika tidpunkten. Det viktiga är att jobba seriöst och systematiskt med det som framkommer i den här typen av undersökningar, och det har jag full tillit att man gör - i ledningen och i hela organisationen", svarar Nilsson. 

Vad tänker du om att värdet ni fick ut på frågan om det finns förtroende för ledningsgruppen är 50 av 100?

ANNONS
"Det är en ögonblicksbild från en tidpunkt som avvek ganska kraftigt från det normala. Just därför är det viktigt att göra sådana undersökningar, att sätta resultatet i rätt sammanhang, där vi fortsätter att mäta och följa upp. Och självklart påverkas vår verksamhet precis som i andra verksamheter av olika omständigheter som råder vid tiden tidpunkten när undersökningar genomförs, vilket speglas i resultaten". 

På frågan om ni är "öppna" blev värdet 49, om ni har ett "öppet och tillåtande klimat" 56, om "ingen avfärdar de som agerar eller tänker annorlunda" 53, om man "vågar lyfta problem och framföra kritik utan oro för repressalier" 59. Vad säger du om det kopplat till att ni tidigare hävdat att det inte råder någon form av tystnadskultur hos er?
"Vi vill alltid förbättra de resultat vi uppnår i våra medarbetarundersökningar, man behöver beakta det speciella sammanhang som påverkat just de här undersökningsresultaten. Och man behöver se olika variabler och samband, till exempel gav samma undersökning också värdet 81 på frågan "jag trivs att jobba på SvFF och frågan "jag vågar säga till om man har en avvikande åsikt" fick värdet 71". 

ANNONS

"Det klart att det finns områden som man behöver jobba med i organisationen, kopplat till vad den före detta medarbetaren gjorde. Att få underlag för att kunna jobba med förbättringar är själva poängen med att genomföra den här typen av undersökningar. Och jag vet att det arbetas med olika åtgärder, som också involverar alla medarbetare, jag är helt övertygad om att vi kommer att se mycket positivt komma ur det".

Fackklubbens verksamhet är nerlagd efter att styrelsen hoppat av och ingen velat kliva in som ersättare. Hur tänker du runt det?
"Dialogen med facket är ju inget jag är direkt involverad i, och jag kan inte bedöma skälen till att fackklubben inte kunde drivas vidare just nu. Men en förutsättning är ju att det finns några som är beredda att avsätta tid för det, och en aktiv lokal fackklubb är alltid en stor tillgång på en arbetsplats. Förhoppningsvis kan fackklubben ändå återstartas framöver".

ANNONS

Vad har ni för ansvar som arbetsgivare för att det blivit så?
"Arbetsgivare och fack har olika roller, men ett ömsesidigt ansvar att skapa ett bra klimat och en konstruktiv dialog - mitt intryck är att det är så det överlag har sett ut genom åren. Och om vi från arbetsgivarhåll kan bidra till att fackklubben återstartas, så ska vi göra det. Totalt sett vågar jag påstå att SvFF är en väldigt attraktiv arbetsplats, det märks inte minst av det stora engagemanget bland alla medarbetare, samt intresset vid nyrekryteringar - och att vi har väldigt låg personalomsättning gällande medarbetare som slutar". 

Hur ser ditt och styrelsens förtroende ut för ledningen och Håkan Sjöstrand?
"Vi har fullt förtroende".

Publicerad 2022-06-10 kl 16:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto