Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SvFF bekräftar: Potter vill inte bli Jannes ersättare

Sverige (herr)

SOLNA. Graham Potter vill inte bli Sveriges nye förbundskapten.
Det bekräftar nu SvFF för Fotbollskanalen.
- Han är intresserad av att fortsätta ute i Europa, säger generalsekreteraren Andrea Möllerberg.

1:13:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du Janne Anderssons sista presskonferens i repris.

Nyligen bekräftade Svenska Fotbollförbundets nya generalsekreterare Andrea Möllerberg, för TV4:s Nyhetsmorgon, att förre Östersund- och Chelsea-tränaren Graham Potter fanns på listan över intressanta namn som ersättare till Janne Andersson.

Men nu bekräftar Möllerberg att Potter inte kommer ta över som ny förbundskapten för herrlandslaget, efter Aftonbladets uppgifter i dagarna om att britten aviserat att han inte är intresserad av jobbet.

- Min bedömning är att han har en massa andra intressanta och spännande uppdrag (som är aktuella) och kommer prioritera det istället för att bli förbundskapten, säger Möllerberg.

Annons

Hon säger också: 

- Han har meddelat det till oss. 

Men generalsekreteraren är samtidigt tydlig med att man inte ställt den raka frågan till Potter om han vill ta över Blågult - och inte heller pratat med Potter.

- Utan att vi har varit i kontakt med honom så vet vi att han är intresserad av att fortsätta en tränarkarriär ute i Europa.

Hans agent har sagt det då eller?

- Jag har inte pratat med hans agent och jag vet inte ens vem han har som agent. Det är bara så att vi är 100 procent övertygade om att han gärna fortsätter ute i Europa.

Status just nu i rekryteringsprocessen? Möllerbergs svar:

- Vi förfinar kravprofilen löpande och har samtal, interna och runt den externa miljön, för att kunna bygga kravprofilen utifrån vilka vi sen ska titta närmare på för att så småningom filtrera ner det till valet vi gör.

Annons

SvFF ska anställa en ersättare till Jens T Andersson, som var övergripande landslagschef men nyligen lämnade, framöver men det är inte säkert att den personen blir klar innan förbundskaptenen.

Vore det inte bra om den personen är med och tycker till i processen kring ny förbundskapten?

- Det kan man tycka. Men nu står vi inför situationen att den personen inte finns. Det är inte konstruktivt att stressa någon av de (processerna). Jag tycker vi har kunskap internt gällande rekrytering av en förbundskapten och vi har stora kontaktytor. Jag känner ingen stor stress.

Tar ni extern hjälp?
- Vi har haft lite rådgivning runt det för att bygga kravprofilen på ett bra sätt.

- Men vi har ingen anlitad (byrå) och kommer inte anlita någon. Det tror vi just nu. Vi har haft lite rådgivning på annat sätt.

De senaste dagarna har medier som Aftonbladet, Göteborgs-Posten och Expressen bollat upp att namn som Per-Mathias Högmo, Jimmy Thelin, Tony Gustavsson och Olof Mellberg är aktuella för jobbet. Om skriverierna i media stämmer svarar Möllerberg:

Annons

- Det finns ett visst antal namn som är intressanta. 20-25 stycken. Den (listan) påminner väldigt mycket om den som media skriver om.

På frågan om SvFF träffat någon kandidat svarar Möllerberg:

- Inte i bemärkelsen att vi träffat någon för att diskutera om han eller hon är intresserad av förbundskaptensjobbet.

Hur har ni träffat folk då?

- Det är klart att vi träffar massvis av människor som vi diskuterar kravprofilen med.

Nyligen bekräftade landslagschefen Stefan Pettersson att SvFF stämt av läget med kandidater, i en intervju med Fotbollskanalen. Generalsekreteraren vill dock inte benämna det som kandidater.
- Men vi har inga kandidater nu. Däremot har det funnits personer på listan som vi ändå behöver förstå mer runt. Men vi har inga kandidater just nu.

Möllerberg vet inte när förbundet kommer börja kapa ner listan.

Annons

- Det är svårt att säga. Vårt mål är att bli klara så fort som möjligt men å andra sidan är det ingen stress. Det är viktigt att det blir rätt. Vår förhoppning är att vi ska vara klara under kvartal ett (nästa år). 

Publicerad 2023-11-24 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto