Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SvFF:s styrelse vill skjuta VAR-beslut på framtiden

Sverige

Det kommer inget klart besked i VAR-frågan under 2023.
SvFF:s styrelse vill skjuta beslutet på framtiden.

10:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: AP Photo/Martin Meissner/TT och Johan Nilsson./TT.

I spelaren ovan ser du en intervju med SvFF-ordföranden Fredrik Reinfeldt.

VAR eller inte VAR i svensk fotboll?

Frågan är omtvistad och en stor del av de svenska elitklubbarna, närmare bestämt 18 av 32 Sef-föreningar, har medlemsbeslut på att motverka ett införande av systemet.

Tidigare i våras gav SvFF beskedet att frågan skjutits över till SvFF:s representantskapsmöte, som äger rum i november varje år. På förbundets årsmöte i slutet av mars sa Reinfeldt att ett beslut ska hittas "i balans".

Nu ger SvFF ett nytt besked. Det lär inte tas något beslut på representantskapsmötet i november. VAR-diskussionen ska stötas och blötas än mer eftersom SvFF:s styrelse inte har lagt fram ett förslag.

Annons

- Frågan är av den vikt och tyngd att vi tycker att den är värd mer tid och därmed ge hela fotbollsrörelsen möjlighet att diskutera tillämpningen av VAR, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt i ett uttalande.

Just Reinfeldt öppnade nyligen för att systemet kan komma att införas trots motståndet som finns.

-  Flera av våra stora klubbar har medlemsbeslut på att vara emot VAR. Jag säger så här: jag tror att det till slut kommer att bli väldigt konstigt om Sverige skulle vara helt avvikande. VAR finns ju i princip i varje större europeisk fotbollsnation, sa han i en intervju med Dagens Industri.

För att frågan ska tas upp på representantskapsmötet krävs ett förslag från SvFF:s styrelse eller en motion från fotbollsrörelsen. Motionstiden är passerad och det finns inga uppgifter om det inkommit VAR-motioner eller inte. 

Annons
Publicerad 2023-05-24 kl 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto