Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Toivonen slet sönder muskel - PSV söker ersättning från Fifa

Sverige

Ola Toivonen slet sönder en muskel i benet.

Han blir borta ett halvår - och nu söker PSV ersättning från Fifa.

- Är en väldigt ovanlig skada, säger Marcel Brands till fotbollskanalen.se.

Foto: Peter Dejong

Sportchefen i den holländska klubben berättar att den svenske landslagsanfallaren opererats av IFK Göteborg och landslagets läkare Leif Swärd, för att komma till rätta med problemen han ådrog sig under det senaste landslagsuppehållet.

Toivonen tvingades lämna återbud till mötena med Färöarna och Tyskland och snart bekräftade PSV Eindhoven att han skulle bli borta minst fram till jul. Men efter ingreppet hos Swärd står det klart att konvalescensen blir betydligt längre än så.

- Han har slitit av en muskel direkt från benet och sedan genomgått ett ingrepp hos Sveriges landslagsläkare, säger Marcel Brands till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Brands förklarar att just den typen av skada som Toivonen drabbats av är mycket ovanlig bland elitspelare överhuvudtaget, och att man därför inte kan ställa en exakt diagnos kring läkeprocessen. Nu erfar fotbollskanalen.se att PSV sökt kompensation från Fifa, som ersättning för forwardens frånvaro.

- Läget är allvarligt, självklart, annars skulle vi inte ha skickat honom till Sverige för operation. Vi känner bara till sex liknande fall inom fotbollen, men alla de gångerna återhämtade sig patienterna helt och hållet. Ola kommer att bli bra, men det kan ta lite tid.

Hur lång tid?

- Svårt att säga, jag är ingen läkare. Men enligt beskeden vi fått hittills rör det sig mo mellan fyra och sex månader, säger Marcel Brands.

Till en början ska Toivonen få sin behandling i Sverige, men i takt med att intensiteten trappas upp återvänder han till Holland.

ANNONS
Publicerad 2012-10-25 kl 18:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto