Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tränaren avgick plötsligt - tidigare ÖFK-spelare sägs vara inblandad

Allsvenskan

Östersund FK:s värvning av Bakr Abdellaoui blev omtalad när ytterns pappas företag Mbuzz sport klev in i klubben som sponsorer.
Nu spelar Abdellaoui i Ljungskile SK, och enligt uppgifter till Bohusläningen har samma företag orsakat tumult i klubben. 
- Vi kommenterar inte, säger Ljungskiles ordförande Kristina Geers till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Ljungskile har haft det kämpigt med ekonomin under en längre period, någonting som lokaltidningen Bohusläningen rapporterat om kontinuerligt.

Nu rapporterar Bohusläningen att klubben har skrivit avtal med Dubai-baserade Mbuzz Sport. Vice ordförande i företaget heter Youssef Abdellaoui och är pappa till en viss spelare: yttermittfältaren och den tidigare Östersundspelaren Bakr Abdellaoui.

I samband med partnerskapet uppstod tumult i klubben och tränaren Erik Lund avgick förra veckan med omedelbar verkan. Anledningen sades vara att ett av kraven för samarbetet mellan Mbuzz Sport och Ljungskile var att doldisen Daniel Darko Janackovic skulle ta klivet in i tränarstaben och att nyss nämnde Bakr Abdellaoui skulle ges en större roll i laget.

Annons

Något Lund, enligt Bohusläningens uppgifter, inte ville gå med på. Tidningen uppger också att hela tumultet har varit anledning till ilska och irritation bland medlemmar, fans och partners kring att Lund, som har varit i Ljungskile i över tre år, fick lämna klubben.

"Ibland händer saker, som med respekt för olika parters önskemål och intresse, inte går att berätta fullt ut i ett visst skede i en längre process. Vi i styrelsen vill vara tydliga med att vi hör er, förstår er oro och önskan om mer information. Och vi kommer att så snart det går ge en bakgrund och förklara varför vi agerar som vi gör", skriver Ljungskile i ett uttalande som styrelsen har skrivit under.

Ljungskiles styrelse vill inte heller bekräfta att ett avtal har skrivits mellan klubben och företaget.

Vi kommenterar inte spekulationen, säger Ljungskiles ordförande Kristina Geers till Bohusläningen.

Annons

Mbuzz Sport och familjen Abdellaoui har tidigare varit i blåsväder efter att företaget sponsrade Bakr Abdellaouis förra klubb, Östersunds FK. Företaget har dock förnekat att värvningen av Abdellaoui hade något att göra med sponsorskapet.

Abdellaoui fick aldrig någon speltid i ÖFK och anslöt, efter en utlåning, till Ljungskile inför årets säsong. I västkustklubben har det blivit 16 matcher, varav nio från start. Abdellaoui var tillbaka i startelvan för första gången sedan 10 juli när nye tränaren Janackovic gjorde sin första match för laget senast.

Publicerad 2021-10-14 kl 17:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto