POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Tre landskamper för Sverige under hösten: "Viktigt i förberedelserna inför VM"

Foto: Bildbyrån

Sverige är klart för VM nästa sommar.
Under hösten börjar förberedelserna - och tre landskamper är nu spikade.
- Nu får vi möjlighet att spela mot tre andra VM-klara nationer, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Sofia Jakobsson sköt Sverige till seger borta mot Danmark förra veckan och säkrade därmed en svensk VM-plats i Frankrike nästa sommar. Matchförberedelserna inför mästerskapet börjar under hösten, och SvFF har nu spikat tre landskamper.

Det blir dubbla matcher i oktober, mot Norge på Olympia i Helsingborg den 4 oktober och sedan borta mot Italien den 9 oktober. Årets sista landskamp blir mot England på bortaplan, den 11 november.

- Det blir en viktig höst i förberedelserna inför VM. Det är jättebra att allting är klart och nu får vi möjlighet att spela mot tre andra VM-klara nationer. När vi kommer till VM kommer vi möta bra nationer och därför blir det viktigt att möta bra motstånd med olika spelsätt under hösten, det blir bra erfarenheter, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

- Vid matchen mot Norge i Helsingborg hoppas vi givetvis på bra stöd. Matchen blir den enda på hemmaplan under hösten och det kanske inte blir så många andra möjligheter att se oss på hemmaplan inför VM.

Publicerad 2018-09-13 kl 13:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå