Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Tungt för svenskarna i Fulham: "Klubben vill inte låna ut mig"

Tillvaron är tung för Fredrik Stoor och David Elm i Fulham.
Bara en bänkplats den här säsongen.
- Klubben vill inte ens låna ut mig, säger Stoor.

Högerbacken, med ett långt förflutet i Hammarby, värvades dyrt från Rosenborg 2008. Till en början gick det mesta vägen och 26-åringen gränsade till svenska landslagets startelva under samma sommar.

Men sedan kom motgångarna. Utöver en tio matcher lång låneperiod i Derby har speltiden nästintill varit obefintlig och på sistone har Stoor helst velat flytta.

I samband med det senaste transferfönstret bad han om att få bryta sitt kontrakt, men managern Mark Hughes nobbade. Och nu står det klart att Fulham säger nej även till en utlåning, trots intresse från flera lag i andradivisionen the Championship.

- Det är beskedet de har gett mig. I slutändan är det klubbens beslut och motiveringen är att de vill ha en bred trupp om det dyker upp skador. Men självklart hoppas jag att det händer något under januari, säger Stoor till fotbollskanalen.

Hur reagerar du på det beskedet från Fulham?
- Tja, tillvaron känns väl inte mer än okej. Som fotbollsspelare lever man sitt liv mycket genom yrket under den relativt korta tid man är aktiv. Då är det klart att det blir tungt när man inte får spela så mycket som man vill.

Stoor berättar att han helst blir utlånad till ett lag som också kan fungera som en permanent lösning. Men efter vad klubben sagt om en utlåning ser det tufft ut för närvarande.

Även anfallaren David Elm, tidigare Kalmar FF, har en tung period bakom sig. I våras närmade han sig ett smärre genombrott och gjorde flera poäng i Premier League. Men efter att Roy Hodgson, som köpte in honom, flyttat till Liverpool har det bara blivit en match på bänken i höst. Det var mot Bolton i premiären.

- Han åkte på en skada tidigt och det var därför han inte var med i upptakten. Men nu är han igång igen och de närmaste veckorna och månaderna får utvisa vad som händer, säger Elms agent Patrick Mörk.

Enligt honom är det för tidigt att dra några stora växlar av Elms frånvaro från laguppställningen.

- Det är klart att alla spelare vill spela hela tiden. Men återigen: han har bara varit igång några veckor och sitter ju dessutom på ett färskt tvåårskontrakt, säger Mörk.

Fulham har en hyfsat ny manager, hur resonerar Elm kring det?
- Han tycker att det verkar bra. Det har bara varit positivt på det sättet, även om han ju hade en väldigt bra relation till Roy (Hodgson) som också hämtade dit honom. Som sagt: närmaste tiden får utvisa hur det blir med saker och ting, säger Mörk.

Publicerad 2010-10-05 kl 17:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons