Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Hamrén har inte gett upp hoppet: "En frisk Rasmus Elm vore inte fel"

EM-kval (herr)

Dagen efter Sveriges seger mot Montenegro så ser Erik Hamrén framåt. Och hoppas på en gammal landslagsspelare.
- En frisk Rasmus Elm vore inte fel, säger förbundskaptenen.

Sverige besegrade Montenegro med 3-1 och kunde gå på sommarlov med ett gynnsamt läge i EM-kvalet.

- Känns väldigt bra att få fira med spelarna och de respektive som var med och ha en härlig kväll, säger Erik Hamrén.

Åker till U21-EM
För förbundskaptenen väntar inte semester utan U21-EM där Sverige deltar.

- Jag ska åka ner till Tjeckien, kan göra med stor glädje när vi vann den här matchen, säger Hamrén.

Vilka spelare där kan kliva fram nog för att nå A-landslaget?
- Jag kanske ställer störst krav på dem som varit med mycket, men det är många som har potential att bli riktigt bra. De som varit med mig är de som har störst chans att dominera.

ANNONS

- Det var första gången Ludwig (Augustinsson) var med här, han har gjort det bra och har varit fantastisk i FCK. Annars brukar bli de som är matchvinnare och gör mål som får rubriker, men om vi ska ha chans så får vi göra som vi gjorde i playoff mot Frankrike, att nå långt via att laget är så starkt. Det är viktigt att få till det och sedan måste sådana som Kiese Thelin och Guidetti kliva fram.

Kim Källström är avstängd mot Ryssland - är Oscar Hiljemark och Oscar Lewicki tänkbara som ersättare?
- Det är så svårt att säga hur fort det går med spelare, Lewicki har några plus men också saker han måste förbättra. Trott på Hiljemark länge men har fått väldigt lite speltid i vår och han har också saker att förbättra. Det kan gå fort för spelare, det såg vi på Isaac Kiese Thelin.

- Jag hoppas fortfarande med Rasmus Elm. Att han får kontinuitet i speltid och att hans problem är över. Sebastian Eriksson i Blåvitt har varit bra, får han utvecklas ännu mer så det finns ett antal spelare. Rohdén är också en bra spelare.

ANNONS

- Men en frisk Rasmus Elm hade inte varit fel.

Har du varit i kontakt med honom?
- Nej, bara läst i medier och hans bror uttalade sig.

Sverige har fyra matcher kvar i EM-kvalet med Ryssland borta och Österrike hemma i september och Lichtenstien borta och Moldavien hemma i oktober. Erik Hamrén vet vad han önskar sig:

- Lite mer flyt med skador, framför allt i backlinjen. Tycker vi har haft missflyt med det under kvalet och tidigare kval. Jag hoppas att vi ska få mer stabilitet, vi hade fem nya backar till den här samlingen och på förra samlingen försvann två mittbackar under samlingen.

"Optimalt med speltid"
- Jag hoppas på Martin Olsson vars operation gått bra, även Mikael Lustig har haft mycket skador. Kommer att vara viktigt med friska spelare till hösten och att de får optimalt med speltid. Vill berömma gruppen som trots skador och avstängningar så är vi obesegrade och har gjort.

ANNONS

Förvånad över att Ryssland gått svagt?
- Ja, det får man ändå säga. De var bleka i VM, men de har ett bra lag och svårslagna inför VM och i VM men var inte imponerad spelmässigt. De var seedade etta och det fanns en anledning. Lite överraskad att de ligger trea just nu med de här poängen och att de tappar poäng mot Moldavien och Österrike hemma

Inför mötet med Montenegro så valde Hamrén att peta Jonas Olsson och han hade diskussioner med mittbacken:

- Jag hade ett långt snack efter Norge-matchen, satt lite extra med backlinjen och tittade på ett stort antal klipp från matchen, och efter det hade du långt snack med Jonas. Vi pratade om matchen mot Norge och det som varit tidigare. Uppskattar Jonas som fotbollsspelare och det sätt han spelar mot Manchester United eller Chelsea där de vinner och det är annorlunda mot hur vi spelar i landslaget.

ANNONS
Publicerad 2015-06-15 kl 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto