Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Hamrén om den tuffa tiden: ”Ska bli skönt att fokusera på en sak”

Sverige

Förbundskapten för Sverige och tränare för Rosenborg på samma gång.
– Alla förstår att det varit tufft, säger Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Han tog över landslaget med uppdrag att vara förbundskapten och samtidigt stanna kvar som tränare för Rosenborg. Att jobba halvtid med två heltidsjobb är en tuff matematik och Hamrén medger att det inte varit enkelt.

– Det var förutsättningen i det avtal som SvFF och Rosenborg gjorde och mitt jobb var att försöka lösa det jobbet som bra som möjligt, och det tycker jag nog har gått bra även om alla förstår att det har varit tufft, men det tror jag inte är någon överraskning för någon.

Har det varit påfrestande?

– Helt klart hade jag kunnat göra gjort ett annat jobb om jag bara hade varit med landslaget. Det som varit fördelen är ju att det varit få landskamper under den här tiden. Jag tycker nog att det fungerat bra och kollar du på resultaten både för landslaget och för Rosenborg så kan vi ju heller inte klaga.

Annons

På presskonferensen inför lördagens match mot Bosnien-Hercegovina sa Erik Hamrén att han bland annat inte haft tid att se några allsvenska matcher live. Han har heller inte kunnat åka runt och tittar på de svenska proffsen ute i Europa – något som Markus Allbäck i stället har fått göra.

– Mackan har rest runt mycket under våren och sett många olika spelare och matcher, eftersom jag inte haft den möjligheten. Det är ju en av de bitarna som jag får möjlighet till nu när jag får heltid på det hela.

Hur skönt ska det bli att bara få fokusera på landslaget?

– Självklart ska det bli väldigt skönt att bara få fokusera på en sak åt gången, och få arbeta med det man önskar. Min önskan var ju att bli förbundskapten för Sverige, även om det – som för alla människor – känns trist att lämna något man trivs med. Jag har starka känslor för Rosenborg, men visst gläder det ju mig att göra det här på heltid.

Annons
Publicerad 2010-05-26 kl 17:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto