Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Hamrén om sitt brandtal: Fått positiv respons

Sverige

Erik Hamrén säger att han har fått positiva reaktioner på det "brandtal" han höll inför trupputtagningen till VM-kvalmatcherna mot Färöarna och Tyskland.

Erik Hamréns tal till fansen inför den senaste trupputtagningen blev väldigt uppmärksammat. Enligt förbudskaptenen själv har han fått positiva reaktioner på talet.

- Nej, jag får en hel del respons från de jag vänder mig till, supportrarna. Både mejl och tummen upp. Vet inte om det varit så mycket repsons, men det har varit överhängande positivt.

 Känner du att det är kritiken du fått som fick dig att hålla det?

- Det enda jag kände är att vi fått kritik att vi släppte in mer mål. Vi kanske skulle ta med statistiken på det vi gjort bättre.

Var det riktat till Lagerbäck?

 - Nej, absolut inte. Jag har inte velat jämföra och inte haft synpunkter på mina föregångare. 

ANNONS

 Varför kände du det behovet?

 - Kritiken att vi släppte in mer mål gjorde att jag kände att vi gör fler mål och tar mer poäng. Det är inte grundat på kritik mot mina föregångare.

 I ett reportage i tidningen Offside kritiserar före detta assisterande förbundskaptenen Roland Andersson många av de grepp som tas inom fotbollen, och sade at det finns ingen magi niom fotbollen, något som av vissa togs som en passning mot Hamrén.

- För det första läste jag det inte utan fick det berättat, men jag fick ett sms av Roland (Andersson) i går och han skrev att det handlade inte om att kritisera mig. Jag har inte känt någon kritik mot mig. Där tror jag vi är rätt lika, jag, Lasse och Roland, och tar det inte som kritik. Kan alltid vara bra om man känner att man blivit felciterad eller var i fel sammanhang.

ANNONS

Hamrén fick också frågan om vad han tror det beror på att det så sällan blir debatt om fotboll och att kritik inom fotbollsvärlden ofta tonas ner, med hänvisning till Roland Anderssons uttalanden.

- Det beror på hur man kritiserar. Finns alltid en risk när man säger något. Jag tycker det är viktigt att ha experter, men det var ingen kritik mot att vi gör det enligt vad han sade utan det var mer generellt vad han tyckte.

 - Debatten förs väldigt mycket bland tränare internt och inte i media. Finns anledningar till det, kan bli uppförstorade saker. Det heter att man kritiserar honom. Det finns inget som är rätt eller fel och mina företrädare hade fantastiska framgångar och jag tror på något annat som har varit hyfsat framgångsrikt.

Hade inte Lagerbäck o Co en bättre trupp?

 - Det är upp till er att bedöma. De hade fyra som var stora ute i Europa samtidigt med Ljungberg, Larsson, Zlatan och även Mellberg.

ANNONS
Publicerad 2012-10-08 kl 14:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto