Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Hamrén om Zlatans luriga skada, Durmaz press och Elmander: "Förstår att andra tycker annorlunda"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Dagen efter segern mot Liechtenstein var Erik Hamrén nöjd med tre poäng.
Förbundskaptenen är inte orolig över Zlatans skada.
- Han kommer förhoppningvis vara klar till Montenegro, säger han.

Efter en EM-kvalsamling som rymde 1-1 mot Ryssland och 2-0 mot Liechtenstein så börjar förbundskapten Erik Hamrén titta framåt mot match mot Montenegro i november och har även planerat in lite vila.

Om att titta på spelare
- Ja, det gör vi. Jag såg alla minst en gång innan den här samlingen. Vi ser dem väldigt, väldigt mycket. Sedan är det efterarbete och vi har kontakt med spelarna och gör de saker vi kan göra i förväg.

Om vilka som kan vara aktuella som inte var med?
- Det är dumt att komma med namn, det är alltid spelare som man vill ska visa kvalitet. Hoppas att de som varit skadedrabbade ska komma i gång och spela.

Om startelvan som rörde om där spelare var besvikna som Sebastian Larsson?
- Jag tar ut de spelare som jag anser är bäst för att vinna matchen, det mitt jobb och min skyldighet. I den situationen ville jag ha kvar im med sitt passningspel och ville ha in Albin med friska ben och valde Jimmy som var bättre offensivt än Sebastian mot Ryssland. Blir så uppförstorat i ett landslag eftersom man spelar så få matcher, det blir så förstorat om att han är dumpad. Jag kan inte gå på antalet landskamper, sedan kommer jag alltid att göra spelare illa, för det är tolv som är besvikna och jag förstår det men jag förväntar mig att de ska förstå mitt beslut. Ska vi ha chans så måste vi ha en bra grupp och även om man bli besviken ska man ge mycket till laget och det gör man. Jag tror att på över 30 år som tränare så har jag haft en spelare som efter att ha blivit bänkad sagt att du har rätt. Det är en sak om man respketer eller inte, så har alla spelare, inget konstigt med det.

Om uttagningen av Johan Elmander som gav reaktioner
- Återigen är det bäst för matchen, han skulle få ta det här tuffa jobbet och sedan kan Branimir komma in när det blir lite mer ytor, stämde rätt bra i går, och Branimir får möjligheter. Jag förstår att andra tycker annorlunda. Om jag pratar med min ledargrupp så får jag många åsikter.

Apropå att Alexander Kacaniklic påpekade att han läser att vissa är viktiga för gruppen?
- Du kan vända och vrida hur du vill, den svarar jag inte ens på.

Om att skifta i elvan
- Det är viktigt att ha kontinuitet, jag hade en vilja att få in friska ben, men man kan inte byta för mycket. Det är en balans som tränare, men det är en annan tid jämfört med förr då man hade elva spelare som man körde med och det är en annan belastning i dag och det ändras och man får ändra sig som ledare efter tiden.

Om att det tajtare spelschemat gör att det kan bli mer roterande
- Det kan vara en konsekvens, och det är en fördel för större länder. Liechtenstein har mindre möjlighet att byta och vi har många som är lika bra, de här tillfällena där det är dubbla landskamper får man tänka på annorlunda sätt.

Om han är orolig för Zlatan Ibrahimovic och hans skada
- Vi har fått mer information när vi haft honom, alltid svårare när vi inte har hand om spelaren. Nej, jag är inte orolig, den tar tid. Det som är svårt är att vid ett benbrott så vet man att det är x veckor, detta är en lurigare skada som är svårare för man kan belasta. Han kommer förhoppningvis vara klar till Montenegro, då är jag nöjd.

Om att Jimmy Durmaz presterat så starkt trots att hustrun legat på sjukhus
- Inte förvånad, är det något de här spelarna som kommit så långt kan så är det att fokusera. Man måste kunna lägga bort, annars hade de inte kommit så långt, men det är inte lätt och det är bra gjort.

Publicerad 2014-10-13 kl 11:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons