TV: Italien slog Sverige - efter målvaktsreservens misstag: "Olyckligt"

Sverige (dam)

Sverige föll med 1-0 mot Italien - trots flera superlägen.
En billig retur från Zecira Musovic gjorde att Daniela Sabatino kunde avgöra.
- Det är ett misstag av Musovic, helt klart, säger C Mores expert Malin Swedberg.

Sverige slog Norge med 2-1 senast, och under tisdagen väntade en ny landskamp. Mot Italien var det dock inte mycket som var sig likt. 4-3-3 blev 3-4-3 och Peter Gerhardsson bytte dessutom ut i princip hela det svenska laget.

Zecira Musovic gick in i mål istället för Hedvig Lindahl och gjorde därmed sin andra landskamp. Därtill kom nio nya spelare in i elvan. Endast Linda Sembrant och Sofia Jakobsson var kvar från Norge-segern.

Den första halvleken blev chansfattig. Efter drygt 20 minuter fick Stina Blackstenius Sveriges farligaste läge i halvleken, men på Sofia Jakobssons inlägg gick bollen precis förbi fötterna på Blackstenius.

I inledningen på den andra halvleken skapade Sverige flera heta chanser. Först fick Blackstenius helt öppet mål på en hörna, men fick en italiensk försvarare kom emellan.

- Hur kan det inte bli mål?!, kommenterar Jesper Hussfelt i C More.

Kort därefter var det Kosovare Asllanis tur att vara nära. Anfallarens nickavslut gick i ribban.

Istället för svenskt 1-0 var det Italien som skulle göra matchens enda mål i den 57:e minuten. Zecira Musovic släppte en billig retur och Daniela Sabatino kunde peta in 1-0.

- Det är ett misstag av Musovic, helt klart, säger C Mores expert Malin Swedberg.

- Olyckligt!

Kvitteringsjakten för Sverige blev ljummen. Hemmalaget kunde vinna matchen med 1-0.

Sveriges startelva: Zecira Mušović - Nathalie Björn, Linda Sembrant, Sandra Adolfsson -Anna Oskarsson, Elin Rubensson, Julia Roddar, Jonna Andersson - Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius, Kosovare Asllani.

Publicerad 2018-10-09 kl 20:06