Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lindahl redo igen efter skadan: "Är inte orolig"

Sverige (dam)

Hedvig Lindahl har gäckats av en handskada inför EM.
Till morgondagens möte med Skottland är hon dock redo för spel igen.
- Jag är lite ringrostig, men det brukar gå ganska fort att komma in i det, säger Lindahl.

5:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under våren i Chelsea har Hedvig Lindahl dragits med en handskada som stoppat henne från spel. Sedan ett par dagar är hon tillbaka i full träning och kan komma att göra comeback i morgondagens möte med Skottland.

- Fingret ska vara så pass helt att jag kan träna och spela som vanligt och vara med i alla situationer som kan uppstå. Det finns alltid en risk att man kan bli skadad igen, men det borde vara okej, säger Lindahl.

Vad känner du att du saknar efter att ha varit borta?
- Det är att vara i alla möjliga situationer och träna på det, helt enkelt. Jag har ju varit ute på planen, men inte alls i spel. Det har jag bara varit under de senaste tre dagarna. Jag är lite ringrostig, men det brukar gå ganska fort att komma in i det.

ANNONS

- Jag kanske har fel, men jag känner mig inte så orolig. Jag spelade första matchen mot England det här året utan att ha spelat på ett tag, och det kändes väldigt bra. Jag gick ut och plockade inlägg och så, och då hade jag haft ett matchuppehåll på ungefär lika länge som nu. Jag är inte så orolig, jag är mer tacksam över att jag hittade inspiration igen. En inspirerad Hedvig är en bättre målvakt än en matchtränad Hedvig som är lite trött.

Hur har tiden varit under skadan?
- Den har varit okej. Jag behövde nog få ett litet brejk om jag ska vara helt ärlig. Sakta men säkert blir man lite trött när man inte sover så mycket som man borde. Det var lite tur oturen att jag fick det här brejket och tid att ta hand om mig själv. Jag fick en liten paus  och behövde inte prestera på några veckor. Sedan blev det lite tråkigt och man ville ut på planen igen. Så det har gått i sakta mak men framåt.

ANNONS

När Lindahl har varit borta har Hilda Carlén fått vakta Sveriges mål.

- Jag tycker att det är bra och roligt att det går bra för Hilda. Hon behövs snart i det här laget mer ofta. Jag är inte orolig för min plats, men det ska alltid vara konkurrens. Framför allt ska vi ha flera målvakter igång, för plötsligt kan det hända något och man behöver plocka in en annan stark målvakt. Jag tror att det var det bästa som kunde hända att hon fick en riktigt bra motståndare, för det tar lite tid att få erfarenhet. Det var bara bra för henne, säger Lindahl.

Hur sur skulle du bli på Pia Sundhage om du inte får stå?
- Inte alls sur. Jag skulle faktiskt ha förståelse för det, för jag har inte spelat så mycket matcher. Nu kanske Hilda är den bästa målvakten - jag vet inte. Det beror på hur de värderar det. I sådana fall får jag bara jobba vidare.

ANNONS

Se hela intervjun med Lindahl i spelaren ovan.

Morgondagens match mot Skottland visas i TV4 och på C More.

Publicerad 2017-06-12 kl 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto