Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Nu sätter Seger nytt landslagsrekord: "Få saker som slår det"

Sverige (dam)

KALMAR/STOCKHOLM. Flest landskamper genom tiderna.
I Sverige – och i Europa.
På tisdagen skriver Caroline Seger historia.
- Det är få saker som slår det faktiskt, säger Seger till Fotbollskanalen.

2:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Caroline Seger i spelaren.

För sexton år sedan gjorde den då 20-åriga Caroline Seger debut i det svenska landslaget, i Algarve Cup. Seger äntrade planen mot Tyskland – tillsammans med en viss Therese Sjögran. Sjögran är den som haft landslagsrekordet vad gäller antalet landskamper under sex års tid.

Men nu blir Sjögran omsprungen. Rekordet på 214 landskamper kommer nu att slås av just Seger under tisdagskvällen, mot Australien.

Om inte skada eller sjukdom sätter stopp för Seger gör hon match 215 för Sverige i kväll. Och faktum är att inte bara innebär svenskt rekord, det blir också ett nytt Europarekord då hon även passerar den tyska legendaren Birgit Prinz (som för övrigt avgjorde i Segers debut i Algarve cup).

ANNONS

Fotbollskanalen träffade Seger efter att Sjögrans rekord blivit tangerat. Och det är tydligt att det är en milstolpe hon håller högt.

- Det känns lite overkligt fortfarande (efter att ha kommit upp i 214), men det kommer att bli ännu mer speciellt att få slå det. Det är skönare att ligga själv på toppen. Jag ser fram emot den matchen, jag tror att det kommer vara lite annorlunda med tanke på att man faktiskt slår ett rekord - och att få göra det med det här laget på hemmaplan. Det är få saker som slår det faktiskt, säger Seger.

Sjögran och Seger är nära vänner vid sidan av planen. Och enligt Seger har Rosengård-kollegan nu accepterat hon kommer att passeras i historieböckerna.

- Hon har sagt att: ”Om det är någon som ska slå det så är det du.” Hon är ganska lugn med det och har accepterat att vi har kommit till den punkt vi är nu, att jag går om henne. Jag tror att hon är fine med det, säger Seger.

ANNONS

Hon har fått många hälsningar och lyckönskningar inför matcherna som kommer säkra rekordet. Men den som slår högst kommer från de som står närmast.

- Det allra finaste är fortfarande från mina föräldrar, det som betyder allra mest. Familjen har varit med hela tiden. Alla andra är bara bonus, men mina föräldrar är absolut de bästa att få en hälsning från.

Seger förklarar att hon under årens lopp själv anser att hon tagit stora kliv både på och utanför planen. Den skojfriska och lite kaxiga mittfältaren som kom fram i Blågult har mognat.

- Det är klart att man har förändrats under vägens gång, både som människa och fotbollsspelare. Man har skaffat sig mer erfarenhet och rutin och blivit lugnare och tryggare på planen och behöver inte gå ut och fundera lika mycket. Som människa har jag nog tagit exakt samma kliv där. Jag behöver inte synas och höras mest hela tiden, men jag tycker själv att jag har behållit min humor. Jag kan skoja om det mesta och växla ganska bra kring när jag behöver tända till och ställa krav, till att bli avslappnad och prata om allting. Jag har blivit äldre, men på ett väldigt fint sätt, skulle jag säga.

ANNONS

Men du hade ett behov av att höras när du kom fram?
- När man kommer in som ny och med den personligheten jag har och hade så tror jag inte att man riktigt förstår allt man säger och vilken påverkan det har utåt sett. Jag fick lära mig det den hårda vägen, men det är inget jag ångrar eftersom det var jag. Men jag har lyckats twista det lite så att det kommer ut att det är med glimten i ögat. Det är en del av mig att vara så också. Men jag är en bra och jordnära person så jag tror och hoppas att det syns.

I sommar väntar OS. Ett OS som blir Segers tredje. Hon har stora förhoppningar på det svenska landslaget.

- Vi har utvecklats enormt mycket de senaste åren. 2019 uppvisade vi en fantastisk fotboll och därefter tycker jag att det har varit bra matcher. Den största utvecklingen har varit mot lag som på pappret varit sämre än oss, där vi kunna spela bra anfallsfotboll, vilket vi haft problem med tidigare då vi mött lågt stående lag. Jag tycker också att vi ar utvecklat vår offensiv ännu mer och blivit mer modiga i våra positioner. När vi väl går in i det här OS:et så hoppas jag att vi kan ta med oss det. Vi står upp mot de allra bästa landslagen de bästa dagarna. Jag hoppas att vi kan bli jämna i det och få kontinuitet. Då tror jag att Sverige kan lyckas med något stort.

ANNONS

På Caroline Segers meritlista finns bland annat två diamantbollar, ett VM-brons från 2011 och ett från 2019 samt ett OS-silver från Rio 2016.

I spelaren ses ett reportage med Caroline Seger.

Matchen mellan Sverige och Australien visas på C More Live och på TV12. Sändningen startar 18.30 och avspark är 18.45.

Publicerad 2021-06-15 kl 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto