TV: Örebro föll i Marbella - efter Brorssons dråpliga självmål

Under torsdagseftermiddagen spelade Örebro SK mot spanska RB Linense, den fjärde träningsmatchen denna försäsong.
En match som svenskarna förlorade med 2-1 efter dråpligt självmål av Arvid Brorsson.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Under torsdagen spelade Örebro SK sin fjärde träningsmatch denna försäsong och motståndet stod spanska RB Linense för. Noterbart i Örebro SK:s startelva var att nyförvärvet och försvarsspelaren Andreas Skovgaard fick chansen från start bredvid Albin Grandlund.

Det var ett blåsigt Estadio Municipal de La Linea där Örebro SK stod för avsparken och vinden skulle visa sig vara en faktor denna torsdagseftermiddag. Det var svårspelade första 20 där Örebros Daniel Björnquist var tvungen att bytas ut efter en krock med Linenses Mohammed Gadafi.

Men ledningsmålet skulle komma för Örebro SK. I den 36:e minuten blev nyförvärvet Erik Björndahl nerknuffad i straffområdet och domaren pekade tveklöst på straffpunkten. Hur säkert som helst från 29-åringen. Björndahls andra mål för klubben.

RB Linense skulle utjämna. I den 42:a minuten hoppade anfallaren Javier Forján högst och nickade in bollen bakom Oscar Janssons mål. Kvitterat och 1-1 höll sig fram till halvtid på Estadio Municipal de La Linea.

Andra halvlek skulle visa sig bli tuff och jämn där Örebro SK var det piggare laget när de pressade och låg på för ledningsmålet. I den 52:a minuten fick Alfred Ajdarevic ett riktigt bra läge med en nick men Linenses målvakt stod rätt i målet och kunde rätta bollen.

Örebro SK låg länge på för ett avgörande men i matchen slutskede skedde det olyckliga. På ett inspel från RB Linense styrdes bollen via Örebros Arvid Brorsson ben över målvakten Jake McGuire och in i mål. 2-1 till spanska Linense. Ett självmål som Örebro SK inte lyckades hämta sig ifrån. Förlust i försäsongens fjärde match.

I Örebos nästa träningsmatch väntar Degerfors.

Publicerad 2020-02-06 kl 17:59