Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Sjögrans rekord i landslaget - som Seger nu kan slå: "Tänker på det hela tiden"

Sverige (dam)

Rosengårds sportchef, Therese Sjögran, är Sveriges meste landslagsspelare genom tiderna.
Ett rekord som Caroline Seger kan slå i år.
- Att slå rekordet vore bara en bonus, säger Seger till TV4 Sporten.

2:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se intervjun med Caroline Seger i spelaren ovan.

Caroline Seger har över 200 landskamper i Sverige-tröjan. Förra sommaren var 34-åringen med och imponerade stort när ett historiskt VM-brons bärgades i VM i Frankrike. När Serger får frågan om vilket år i landslaget hon spelmässigt uppskattar mest är hon säker.

- Om jag ska säga rent fotbollsmässigt hur jag gillar att spela så skulle jag säga förra året. Med tanke på att vi hade vårt egna spel och vi ägde mer boll än vad jag någonsin har upplevt under min karriär som landslagsspelare, och förde spelet i många matcher. Så förra året tycker jag vi vinner ett brons på eget bevåg, och inte bara på defensiva kvalitéer som svenska lag är duktiga på generellt sett.

Annons

Är det naturligt att det blev så med tanke på spelarmaterialet eller är det Gerhardsson som ligger bakom det?
Med tanke på att spelarmaterialet har varit ganska likt under många år så skulle jag säga mycket tack vare ledarna som har gjort detta arbete sedan de kom in i landslaget

Just nu befinner sig Caroline Seger och det svenska damlandslaget på Algarve cup. Under tisdagen väntar cupens avslutande match mot Portugal och om mittfältaren spelar den matchen står mittfältaren på totalt 204 landskamper. Tio färre än Sveriges meste landslagsspelare genom tiderna - Therese Sjögran. Seger kan slå det rekordet i år, om hon spelar årets resterande fem EM-kvalmatcher och om Sverige går längre än i kvartsfinal i OS.

- Jag har nog inte räknat så nog noggrant som ni har gjort. En kvartsfinal skulle sitta otroligt fint och att slå rekordet vore bara en bonus. Men klart att OS och att kunna ta en medalj där är prio ett, sedan får vi se vad som händer i landskamperna.

Annons

Tänker du på rekordet?
- Hela tiden, säger Caroline Seger skämtsamt och skrattar.

- Nej, men man påminns ju om det, sedan har det blivit en grej mellan mig och Sjögran. Så det finns där i bakhuvudet.

Publicerad 2020-03-09 kl 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto