TV: Succédebuten - 18-åringen med dubbla mål i landslagsdebuten

Sverige (dam)

Loreta Kullashi stod för en succédebut i det svenska landslaget.
I sin första match för landslaget blev hon tvåmålsskytt - och gjorde mål redan efter en minuts spel med sin första bolltouch.
- En riktigt härlig spelartyp, säger Malin Swedberg i TV12:s sändning.

Sverige spelade i dag träningsmatch mot Sydafrika i Kapstaden. Loreta Kullashi började matchen på bänken, men fick i halvtid komma in och göra sin debut för A-landslaget. Det skulle bli en riktig drömstart för 18-åringen, som till vardags spelar i Eskilstuna.

Redan efter bara en minut fick Kullashi bollen i mål, fint framspelad i straffområdet av Stina Blackstenius.

Målet betydde 2-0 för Sverige.

I den 69:e minuten slog Kullashi sedan till igen, då hon genoim ett skott från straffområdesgränsen sköt 3-0 till Sverige.

- Hon gjorde ett sensationellt bra inhopp. Vi får hoppas att hon fortsätter att prestera på den här nivån. En riktigt härlig spelartyp, säger Malin Swedberg om Kullashi i TV12:s sändning.

Redan i torsdagens inofficiella landskamp mot Sydafrika slog Kullashi till med ett mål, men i och med att matchen inte ses som officiell räknas inte målet som ett "riktigt" landslagsmål.

Publicerad 2018-01-21 kl 14:37