Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Sundhage: "Vi byggde laget på jävlar anamma"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Förbundskapten Pia Sundhage uppmanade sina spelare att stå rakryggade och känna stolthet över OS-silvret, och förklarar att OS-succén byggdes med VM-fiaskot som grund.

Det var stolthet snarare än besvikelse som lyste igenom hos Pia Sundhage efter finalförlusten, och såhär förklarar hon hur landslaget vände kritiken efter ett misslyckat VM till bränsle för OS-succén:

- För det första finns det en självinsikt. Man kan lyssna på vad folk säger utifrån, men vi har varit självkritiska i måttliga mängder. Det känner spelarna, och det finns fortfarande saker vi kan förbättra. Det är ett jävlar anamma som vi har byggt med revanschlusta från VM och OS-kvalet som var ett stålbad. 

Sundhage uttryckte också en enorm tacksamhet gentemot samtliga ledare och spelare som varit delaktiga i OS-succén.

- Jag skulle vilja tacka alla ledare och spelare noggrant, och det kommer jag att göra framöver. Det vi har gjort tillsammans är något alldeles spännande och stort, och det måste man ta tillvara på. Man kan säga att det är stort och enormt och det ena och det tredje, men jag ska försöka säga det på ett finurligt sätt så att de kommer ihåg det i all evighet, lade Sundhage till med ett stort leende.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Publicerad 2016-08-20 kl 08:37

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER