TV: Sverige föll mot USA: "Men vi ska vara stolta"

Sverige (dam)

Sverige ställdes mot världstvåan USA i en träningslandskamp under torsdagen.
Då blev det förlust med 1-0 hemma på Gamla Ullevi.
- Men vi ska vara stolta över vår insats, säger Kosovare Asllani till TV12.

Sverige inledde matchen stabilt bakåt och efter 25 minuters spel skapade man också drabbningens första farlighet. Från långt håll drog Olivia Schough till med ett skott som Alyssa Naeher fick tippa över ribban med viss möda.

- Bra att hon testar där, sa TV4:s expert Malin Swedberg i sändningen från matchen.

De blågula fortsatte sedan att dominera spelmässigt och var mot slutet av den första halvleken nära att få in 1-0. Fridolina Rolfö snappade upp en boll efter slarv i USA-försvaret och därefter hittade fram till Caroline Seger vars efterföljande skott var nära att snubblas in i eget mål av en amerikansk spelare. Men i paus stod det 0-0.

- En bra halvlek av Sverige, som gjort USA stillastående, sa Malin Swedberg precis innan pausvisslan ljöd.

Men det var inte Sverige som fick in matchens första mål. I den 56:e minuten placerade nämligen Rose Lavelle in 1-0 i bortre hörnet efter att USA sårat Sverige med en djupledspass på högerkanten.

Sverige försökte sedan trycka in en kvittering och hade några chanser att göra mål även i den andra halvleken. Bland annat var Kosovare Asllani nära att få in 1-1 i slutminuterna. Men det blev inget mål och Sverige föll därmed med 1-0.

- Marginalerna var inte med oss, men annars gjorde vi en väldigt bra match. Vi ska vara stolta över den här insatsen och ta med oss den till EM, säger Asllani till TV12.

Den 16 juli inleds EM i Holland. Innan dess ska Sverige möta Skottland den 13 juni och Mexiko den 8 juli.

Sveriges startelva: Hilda Carlén - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Olivia Schough (Julia Spetsmark 63) - Lotta Schelin, Fridolina Rolfö (Mimmi Larsson 46)

USA:s startelva: Alyssa Naeher - Kelley O'Hara, Casey Short, Becky Sauerbrunn, Meghan Klingbenberg (Abby Dahlkemper 46) - Rose Lavelle, Samantha Mewis, Allie Long, Mallory Pugh - Carli Lloyd (Lindsey Horan 46), Crystal Dunn

Publicerad 2017-06-08 kl 21:32