Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV4-experten om Kiese Thelin: "Lika bra alternativ som Toivonen och Elmander"

Isaac Kiese Thelin, 22, hyllas unisont efter bragden mot Frankrike.   
TV4 Sports expert Martin Åslund ser anfallaren som en potentiell ersättare till Zlatan Ibrahimovic, 33.
– Kiese Thelin är åtminsonte ett lika bra alternativ som Toivonen och Elmander om inte Zlatan kan spela, säger Åslund.  

Efter bragdvändningen på Örjans vall är Sverige klart för U21-EM i Tjeckien nästa sommar. I TV12:s studio efter matchen haglade superlativen kring tvåmålsskytten Isaac Kiese Thelin, 22.

Experten Martin Åslund sa bland annat att det vore tjänstefel av Erik Hamrén att inte inkludera honom i EM-kvaltruppen mot Montenegro i november.

Fotbollskanalen.se ringde upp Martin Åslund dagen efter U21-landslagets avancemang för att låta honom utveckla resonemanget.

– I matchen mot Frankrike är det en kontext mot två mittbackar (Samuel Umiti och Aymeric Laporte) som jag har sett mycket av och vet är väldigt bra. Det här franska laget skulle faktiskt kunna vara ett A-landslag av bra klass, säger Åslund till fotbollskanlalen.se.

När Erik Hamrén presenterade truppen till EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Lichtenstein kretsade rubrikerna kring att förbundskaptenen hade förbisett John Guidetti, 22. Isaac Kiese Thelin nämndes inte.

– Det var många som förespråkade Guidetti till den truppen och han är en väldigt bra spelare, men just nu är Kiese Thelin en bättre spelare. Han borde legat närmare till hands redan till Hamréns senaste trupp.

Zlatan Ibrahimovic, 33, dras med stora skadeproblem och spelade inte en enda minut under senaste landslagssamlingen.

Lägg därtill att Ola Toivonen utgick skadad mot Ryssland och blir enligt Rennes borta flera veckor. Johan Elmander är fortfarande inte i toppform efter att ha missat en stor del av försäsongen i Bröndby. Det kan öppna upp för Isaac Kiese Thelin.

– Kiese Thelin är åtminsonte ett lika bra alternativ som Toivonen och Elmander om inte Zlatan kan spela. Om det fanns några tvivel innan så försvann de nu. Det är omöjligt att inte ta ut honom i nästa A-landslagstrupp och han kommer vara med, det är jag övertygad om.

Vad är det som gör honom så bra?

– Först och främst är det fysiken. Han är ett monster fysiskt sätt. Dessutom har han en hög arbetskapacitet och arbetar hårt i press-spelet. Han är också taktiskt begåvad, jag tycker också man kan addera hans avslutningsförmåga och teknik. Det enda frågetecknet är snabbheten, jag bedömer honom inte som ett speedmonster.

Vilken europisk liga skulle han passa i?

– Jag kan tänka mig att det var en och annan fransk klubb som satt och såg matchen igår och blev intresserade. Jag tror just franska ligan hade varit bra för honom. I Serie A skulle inte hans kvalitéer utnyttjas lika bra och jag tror Frankrike skulle passa bättre än Tyskland. Holländska ligan är tacksam som forward, men det är bättre för den långsiktiga utvecklingen att spela mot svårare defensivt motstånd som finns i Frankrike.

Publicerad 2014-10-15 kl 18:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons