POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

U19-förbundskaptenen: ”De unga spelarna idag är bättre än någonsin”

Trots U19-landslagets uttåg ur Elite Round menar förbundskaptenen Claes Eriksson att Sverige har en ljus fotbollsframtid.
- De unga spelarna idag är bättre än någonsin, säger han i en presskonferens.

Efter 0-2 mot Belgien var det en besviken Claes Eriksson som berättade i presskonferensen att man borde spelat något bättre och gjort fler mål. Han pekade även på att marginalerna inte var på deras sida, men att han blickade framåt trots uttåget.
- Det vi sa innan var att vi ska försöka vara offensiva men inte vara dumma, för går vi på en omställning måste vi göra 2 mål. Nu blev det inte ett sådant spel tycker jag i den här matchen, utan det blev nästan som en vanlig fotbollsmatch.
- Det är svårt att förutse vad som ska hända. Vi hade som sagt lite svårt i början men när vi kom in i det spelade vi riktigt bra periodvis, det vill säga den perioden på 25-30 minuter där vi också bör göra något mål. Joel (Andersson) är ju framme i något läge där och får dessutom returen på sig, men bollen går ändå över ribban. Även om han var duktig även idag (läs igår), hade han inte marginalerna med sig i just de här avgörande situationerna vilket är olyckligt, säger Eriksson.

Hur motiverar ni er inför Rysslandsmatchen i och med uttåget?
- Vi försöker ladda batterierna så klart, det är vårt ansvar att göra det. Killarna kommer göra det och kanske kommer någon ny som är motiverad och som inte har spelat mycket som får lite liv i maskineriet, säger förbundskaptenen.
Claes Eriksson pratade även om i presskonferensen om hur Sverige som fotbollsnation går en ljus framtid till mötes trots U19-landslagets uttåg ur Elite Round. Han pekar på att man idag har blivit bättre på att ge unga chansen jämfört med förr och att detta mycket väl kan vara början på något stort.

- Jag vet inte vad som är hönan eller ägget, det vill säga om spelarna är bra eller om tränarna har märkt att spelarna är bra. Tidigare har jag tyckt att man har varit restriktiv med att ge de unga spelarna chansen. Om man är 18 år och tillhör de tio bästa i landet så klarar man av att spela allsvensk fotboll, det gör man definitivt.

- Man kanske inte kan klara av 30 matcher från start men däremot tio från start och fem från bänken. Sedan är det där individuellt från person till person. Det kanske är ett underbetyg på ligan, det beror på. En sak är dock säker och det är att de unga spelarna idag är bättre än någonsin. Sedan om ligan är bättre eller sämre är svårt att säga, men det finns jättemånga duktiga unga spelare, säger Claes Eriksson i en presskonferens.

Publicerad 2015-03-29 kl 08:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå