Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Undviker herrarnas kaos - erbjuds vaccin: "Det är jättebra"

Sverige (dam)

Coronakaos hos herrarna.
Det lär inte hända för damerna i OS - där de flesta kommer vara vaccinerade.
- Det är en trygghet att man fått vaccinet, säger Häckens Johanna Rytting Kaneryd till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån

Samarbetet mellan Internationella Olympiska kommittén och Pfizer Biontech gör att de idrottare som åker till OS i Tokyo erbjuds vaccin. Däremot är det valfritt om man vill ta det eller inte, menar landslagschef Marika Domanski-Lyfors.

Vi har drygt hälften av spelartruppen är vaccinerade. Kanske inte alla genom SOK, men som har fått en eller två sprutor. Viktigt att det är individuellt att man får ta ställning till det och att klubbarna tar ställning till det och att det funkar logistiskt, säger hon enligt Aftonbladet och fortsätter:

- Det är viktigt att påpeka att vaccin är bra, det tycker jag i alla fall och bra att så många som möjligt är det. Men man kan ju fortfarande bli sjuk och man kan fortfarande smitta. Så viktigt att vi behåller alla riktlinjer för att hålla smittspridningen nere.

ANNONS

Det svenska herrlandslaget har drabbats av ett par bakslag där Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testat positivt för covid-19. En mardröm Häckens Johanna Rytting Kaneryd inte vill uppleva. Tillsammans med några lagkamrater i klubben har hon varit och fått den första dosen.

- Det skulle inte gå att beskriva vilken stor besvikelse det hade varit. Det är en trygghet att man fått vaccinet, och jag är jätteglad att man fått det.

Publicerad 2021-06-12 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto