Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

UNIK STATISTIK - Så mycket bättre är landslaget utan Zlatan

Sverige

Utan Zlatan vinner landslaget tre av fyra tävlingsmatcher.
Med honom – seger i bara varannan.
Erik Hamrén har en del att jobba med inför EM.

EM-förberedelserna har börjat och de startade med en förlust mot Danmark där den svenska superstjärnan Zlatan Ibrahimovic gjorde en ganska slätstruken insats.
I kväll väntar England och frågan är om lagkaptenen tänder till då?

Fast det är bara träningsmatcher och det är ju tävlingsmatcher som är viktiga, och det är till EM-slutspelet som Sverige behöver att Zlatan kliver fram om Hamréns dröm om medalj ska bli verklighet.
Eller är det i själv verket bättre utan anfallaren?

Inför EM-kvalmatchen mot Holland kom statistik som visade att Sverige vunnit nio EM-kval när man ställt upp utan Zlatan Ibahimovic.

Annons
Segern på Råsunda gav en tionde viktoria utan lagkaptenen i laget.

Fast EM-kval ger inte hela bilden och därför har fotbollskanalen granskat alla tävlingsmatcher under Zlatan Ibrahimovic tid i landslaget.
Och statistiken talar emot Sveriges enda superstjärna.

Sedan Zlatan Ibrahimovic tog en plats i landslagstruppen på allvar 2002 har Sverige spelat 64 tävlingsmatcher fram till i höst och av dem har man vunnit 37, spelat 14 oavgjorda och förlorat 13. Vilket ger ett poängsnitt på 1,95 per match.

Zlatan Ibrahimovic har funnits med i startelvan eller kommit in i matchen senast i paus i 42 av matcherna och då har det gett 22 segrar, tio oavgjorda och elva förluster med ett poängsnitt 1,77.

Landslaget har spelat 21 tävlingsmatcher där Zlatan inte varit med alls eller bara några minuter och av dem har det blivit vinst i 15, oavgjort i fyra samt förlust i två. Poängsnittet är 2,33 per match.

Annons

Tydligt är att landslaget vinner tre av fyra tävlingsmatcher utan Zlatan Ibrahimovic och bara varannan med lagkaptenen i laget. Poängsnittet är över 30 procent högre för ett svenskt landslag utan Zlatan Ibrahimovic än med.

Förbundskapten Erik Hamrén har sagt att för hans del är det ingen diskussion, Zlatan Ibrahimovic är given i ett svenskt landslag.
Onekligen har han en del att jobba med om han ska få lagkaptenen och landslaget att bli en segermaskin ihop och inte bara var för sig.

Publicerad 2011-11-15 kl 20:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto