POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN
2v

Uppgifter: Division 1-klubb skrev sponsoravtal med "nära anhörig" till känd matchfixare

Foto: Bildbyrån

Nyköpings Bis i division 1 skrev nyligen sponsoravtal med ett nytt företag.
Nu skriver Dagens Nyheter att den nya sponsorns moderbolag nyligen var inblandad i en misstänkt matchfixningsskandal i Kenya, samt att den som skrev under avtalet med klubben är nära anhörig till en dömd matchfixare.

Nyköpings Bis är till vardags hemmahörande i division 1 norra. Nyligen skrev klubben ett sponsoravtal med ett nytt företag hemmahörande i Ungern, samt moderföretaget som är baserat i Honkong. När det nya sponsoravtalet offentliggjordes skrev Nyköping på sin hemsida att det var tänkt att företaget skulle bidra till att ta in nya spelare till klubben för att bidra till att klubben skulla kunna hänga kvar i disivion 1 efter sin tunga start. Sedan dess har klubben presenterat flera nya spelare.

Nu skriver Dagens Nyheter att den person som signerade avtalet med Nyköping är en nära anhörig till Wilson Raj Perumal, som tidigare bland annat dömts för uppgjorda matcher i Finland.

- Det här skär i hjärtat. Sånt här vill vi definitivt inte beblanda oss med, säger klubbens ordförande Pelle Fröberg till Dagens Nyheter.

Vidare skriver DN att det Hongkongbaserade moderbolaget varit inblandad i en misstänkt matchfixningsskandal i Kenya i fjol, där personer som sade sig företräda det Hongkongbaserade företaget hörde av sig till två kenyanska klubbar om ett sponsoravtal. Några pengar ska dock inte ha betalats ut, vilket gjorde att klubbledningen ska ha misstänkt matchfixning, sparkat spelarna och gjort en polisanmälan. DN hänvisar till den Singapore-baserade tidningen Strait Times, som hävdar att det var personer från ett känt nätverk av matchfixare i Singapore och kopplade det till Wilson Raj Perumal.

DN skriver att man har kommit över dokument som visar att moderbolaget i Hongkong och dotterbolaget i Ungern har samma ägare.

- Att vi inte upptäckte den här historien i Kenya beror på att vi förhandlat med det ungerska bolaget och främst undersökt det företagets bakgrund, säger Nyköpings Bis ordförande Pelle Fröberg till Dagens Nyheter.

Fröberg berättar för tidningen att man reagerade på att det ungerska företaget är nystartat, men att han tycker att klubben har agerat professionellt och försökt kontrollera ägareförhållanden och de dokument de fått skickade till sig så kångt långt det varit möjligt.

Fröberg uppger att man inte har fått några pengar utbetalade ännu, men att den första utbetalningen var tänkt att ske i augusti. Man ska även ha försökt nå den anhöriga till Perumal, men utan resultat. Klubben har kontaktat SvFF i frågan och även skrivit om avtalen med de nya spelarna så att avtalet kan brytas av båda parter direkt.

- Vi har många frågor som vi kräver svar på nu, men som jag ser det blir det omöjligt för oss att gå vidare med det här med tanke på de uppgifter vi nu har, säger Fröberg till DN.

Publicerad 2020-07-30 kl 15:41
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto