Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: IFK Norrköping vill låta Stångebro United ta över Sylvia

Allsvenskan

Sylvia är samarbetsklubb till IFK Norrköping.
Nu vill den allsvenska föreningen flytta division 1-laget till Linköping och låta Stångebro United ta över verksamheten, rapporterar NT.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Gif Sundsvall-IFK Norrköping i spelaren ovan. I bild: IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson, Sylvia och Linköping Arena.

IFK Norrköping och Sylvia har ett långtgående samarbete sedan flera år tillbaka. Bland annat har division 1-klubben genom åren fått ekonomisk hjälp av sin storebror i staden.

Men nu vill "Peking" att Sylvia flyttar till en annan stad och närmare bestämt Linköping, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Tidningen uppger att den allsvenska föreningen vill att Stångebro United, som har ett samarbete med Sylvia, tar över verksamheten och enligt tidningen har flera möten hållits mellan klubbarna och olika intressenter den senaste tiden. Vidare rapporterar NT att IFK Norrköping och Linköpingsklubben hoppas på en sådan lösning och i ryggen ska Stångebro United ha ett antal investerare.

ANNONS

Skulle en flytt bli aktuell tar Stångebro United över Sylvias plats i ettan. För att det ska inträffa krävs ett formellt medlemsbeslut från Sylvia, rapporterar NT.

Uppgifterna har inte fallit i god jord hos IFK Norrköpings officiella supporterklubb Peking Fanz – som är emot att Sylvia flyttar.

”Kvällens nyheter om IFK Norrköpings planer för IF Sylvia är inget annat än osmakliga. Det var bra av IFK att som största förening i staden hjälpa Sylvia när konkursen var nära. Men till vilken glädje? Laget spelar inte kvar på sin hemmaplan. Man har knappt några egna spelare längre. Och nu detta.”, skriver skriver Peking Fanz på sin Facebook-sida.

Supporterföreningen fortsätter:

"Det här går emot allt som fotboll ska handla om, det vittnar om okunskap kring vad en fotbollsförening är och hur rivaliteten mellan Norrköping och Linköping ser ut, det är oerhört respektlöst mot alla spelare, ledare och ja även supportrar som brytt sig om IF Sylvia genom åren. Och inte minst vittnar det om en rejäl okunskap kring cirkusen som är elitsatsningar inom herrfotbollen i Linköping genom åren. Vi förväntar oss att IFK omedelbart backar från det här och ber om ursäkt." 

ANNONS

Stånegebro United har i dagsläget inga seniorlag.

Sylvia ligger för tillfället på fjärde plats i division 1 norra. 

Publicerad 2022-10-03 kl 23:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto