Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Uppgifter: Svenska spelarna övervägde strejk inför EM

Foto: Bildbyrån

Det danska landslagets strejk gör att VM-kvalmötet med Sverige på fredag ställs in.
Nu uppger SVT Sport att det svenska landslaget höll en omröstning om en eventuell strejk inför EM i somras.

Under onsdagen kom beskedet från DBU, danska fotbollsförbundet, att fredagens VM-kvalmöte med Sverige på fredag ställs in, på grund av konflikten mellan de danska spelarna och förbundet.

Det svenska landslaget är i ett liknande läge. Det nuvarande avtalet för de svenska spelarna går ut i vinter och parterna är inte överens i nuläget.

Nu kommer SVT Sport med uppgifter om att Sverige kunde ha strejkat redan i somras. Enligt uppgifterna så övervägde det svenska laget en strejk inför EM och höll en omröstning om detta. Men det blev aldrig någon strejk, då en minoritet röstade mot förslaget.

Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark vill inte bekräfta att det funnits diskussioner om en strejk.

Nej, det har det väl egentligen inte gjort. Man tittar på olika möjligheter om man inte kommer överens. Förhandling är nummer ett och det är det enda som gäller fram tills att något annat händer. Sedan kan man ta till andra åtgärder. Men i första läget koncentrerar vi oss på att hitta lösningar, säger Erlingmark till SVT Sport.

Om de nuvarande förhandlingarna säger Erlingmark:

Det finns frågor som skiljer oss åt och där vi inte tycker lika. Vi står en bit ifrån varandra och ingen av parterna är beredda att skriva på i dagsläget.

Caroline Seger såg hoppfullt på diskussionerna om ett nytt avtal när hon pratade med Fotbollskanalen tidigare under onsdagen:

Det är klart att det går inte att jämföra med andra förbund utan vi har vårt och vi sköter våra diskussioner. Och som jag har sagt tidigare så är vi där vi är och vi håller fortfarande en levande diskussion och så länge man gör det så går det framåt.

Publicerad 2017-10-18 kl 22:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons