Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

"Vi beklagar att TV4:s och fotbollskanalens tittare drabbats"

TV4 och fotbollskanalen.se skulle visa VM-kvalet Portugal-Sverige. Tyvärr blir det ingen match.
- Vi beklagar verkligen alla tittare som drabbas av det här avtalsbrottet, säger Hans Pekkari, sportchef för TV4-gruppen och Olof Lundh, chef på fotbollskanalen.se.

TV4 och fotbollskanalen.se har köpt sändningsrättigheterna av Portugal-Sverige över Internet av IEC, och trots att vi har ett avtal så kan vi inte sända matchen i kväll.
- Fredag kväll blev vi infomerade av vår kontraktspart i Portugal att de inte hade för avsikt att fullfölja det ingångna avtalet. IEC in Sports har reagerat kraftfullt juridiskt för att försvara avtalet och vi beklagar att TV4, fotbollskanalen.se och alla tittare drabbats i denna oförutsedda situation, säger Jonas Persson, VD på IEC in Sports.

IEC har över åren levererat 100-tals program till TV4-gruppen och var även med och startade den kanal som sedermera blev TV4Sport.
- Det är första gången vi på den svenska marknaden drabbats av att en rättighetsinnehavare sålt samma rättighet två gånger. Vi kommer självklart se till att TV4/fotbollskanalen.se blir kompenserade för det inträffade och det gynnar ju tittarna framöver, säger Jonas Persson.

TV4-Gruppens sportchef Hans Pekkari och fotbollskanalen.se:s chef Olof Lundh beklagar det inträffade:
- Vi förvärvade webbrättigheterna till matchen i god tro och har tillsammans med IEC arbetat intensivt de senaste 24 timmarna för att lösa frågan sedan vi fick veta att rättigheterna sålts två gånger, vilket givetvis är oerhört anmärkningsvärt.
- Vi beklagar att våra tittare inte får se matchen, men vi är tillsammans med IEC överens om en kompensation som innebär att vi kommer att kunna erbjuda andra starka fotbollsrättigheter framöver både i TV4 Sport och på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2009-03-28 kl 20:15
Annons
Annons
Annons