Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VSK återkallar Fifa-anmälan mot Benfica: "Väldigt nöjda"

Primeira Liga

Västerås SK bekräftar nu att man kommit överens i tvisten kring Victor Nilsson Lindelöf. Klubben återkallar därför sin anmälan till Fifa.
"Västerås SK Fotboll kan och får inte delge några detaljer kring avtalet med tanke på tystnadsplikt reglerade i klausuler", skriver klubben på sin hemsida.

Foto: SCANPIX

Det var i början på oktober som Västerås SK anmälde Benfica till Fifa för att de ansåg att den portugisiska storklubben inte fullföljt sina förpliktelser som upprättades i samband med Victor Nilsson Lindelöfs övergång från VSK.

Under söndagen meddelade Benfica i en halvårsrapport (som gäller för perioden 1 juli till 31 december) att man förlängt kontraktet med svensken. Den portugisiska storklubben skriver att 22-åringen numera sitter på ett avtal fram till sommaren 2021.

Vidare framgår det i rapporten att Västerås SK har rätt till 10 procent av övergångssumman vid en försäljning av Nilsson Lindelöf. Tidigare hade VSK rätt till 20 procent, men Benfica har hävdat att klausulen inte gäller efter att svensken skrivit ett nytt kontrakt med Benfica och nu har alltså tvisten landat i att procentantalet halverats.

Annons

Västerås SK går nu ut med att man är överens med Benfica i tvisten. VSK återkallar därmed sin anmälan till Fifa.

"Vi är väldigt nöjda med det nya avtalet. Den goda dialogen med Benfica har ägt rum med VSK och Victors allra bästa för ögonen”, säger vice ordföranden Christina Liffner till klubbens hemsida.

VSK skriver så här på sin hemsida rörande det nya avtalet:

"När tvisten nu är löst medför det att Västerås SK Fotboll redan erhållit en del av den överenskomna ersättningen, vilken är beräknad att kompletteras med ytterligare utbetalningar i samband med att avtalet fullföljs. Västerås SK Fotboll kan och får inte delge några detaljer kring avtalet med tanke på tystnadsplikt reglerade i klausuler."

Publicerad 2017-03-06 kl 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto