Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wolfsburg-duo missar Sveriges träningsmatch

Sverige (dam)

Tre spelare missar Sveriges träningsmöte med Norge.
Peter Gerhardsson är förhoppningsfull om att de kan spela mot Australien. 
- Jag räknar med att de här är tillgängliga, säger han under en presskonferens. 

Foto: Bildbyrån.

Svenska damlandslaget har samlats i Kalmar för två träningsmatcher mot Norge på torsdag och mot Australien den 14 juni på Guldfågeln Arena. Under onsdagen höll Peter Gerhardsson en presskonferens inför mötet med Norge och meddelade då att tre spelare saknas till den första träningsmatchen under lägret.

Sverige saknar Wolfsburg-duon Rebecka Blomqvist, som stukat foten, och Fridolina Rolfö, som bara hunnit med ett träningspass med landslaget, samt Juventus-anfallaren Lina Hurtig av familjeskäl. 

- Efter träningen i dag är det 23 spelare som vi får använda i morgon, som jag tagit ut, och därmed är det två vi ställer över. Det är Rebecka Blomqvist, som är i en stegringsfas och Fridolina, som kom i går och gjorde sitt första pass i dag. Alla 23 spelare som vi kommer att använda i morgon är 90-minutersspelare, säger förbundskaptenen under presskonferensen.

ANNONS

Gerhardsson hoppas att samtliga tre frånvarande spelare är tillgängliga mot Australien.

- Absolut! Jag räknar med att de här är tillgängliga och sedan får vi se om Lina är tillgänglig. Vi hoppas på det nu. Stegringen på Rebecka har gått bra, så det är inget annorlunda eller tänkt där. Vi har en stor förhoppning om det.

Publicerad 2021-06-09 kl 13:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto