Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ygeman ny idrottsminister: "Har ett idrottsintresse"

Sverige 2021-11-30 kl 12:18

Anders Ygeman (S) är ny idrottsminister i Magdalena Anderssons regering.
Det är därmed inte längre kulturministern som ansvarar för idrotten - men istället har Ygeman fått två poster.
"Vår förhoppning är att idrottens frågor ska få bra utrymme i den portfölj som Anders får", kommenterar SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Foto: Bildbyrån

Sveriges statsminister Magdalena Andersson presenterade under tisdagsförmiddagen sin nya regering. Det står därmed klart att kultur- och idrottsministerposten, som tidigare varit gemensam, delas upp. Ny idrottsminister blir Anders Ygeman. Utöver den posten är han även integrations- och migrationsminister.

Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, är positivt inställd till att Ygeman tar över posten. De känner varandra sedan tidigare, från deras polisiära bakgrund.

- Det innebär inte att polisgreppet över idrotten tilltar, utan det innebär bara att vi har inga introduktionsproblem med varandra. Anders Ygeman känner jag som en väldigt rejäl person, så det i sig känns bra.

ANNONS

Att Ygeman har två poster, där idrotten är ett betydligt mindre område, är inget som Eriksson blir förvånad över.

- Det är nog idrottens allmänna utgångspunkt. Det är ju en folkrörelse och inte en myndighet och det betyder ju att folkrörelsen gör mycket av sig själv. Så jag tycker inte det behöver vara något avgörande argument. Dessutom vet jag att Anders har en väldigt stor arbetskapacitet, och han har dessutom idrottsintresse och det är ju bra, menar Eriksson.

Svenska Fotbollförbundet är även de positiva till tillsättningen av Ygeman och är nöjda med att posten har separerats från kulturministern.

”Vi är nöjda med valet av Anders Ygeman som idrottsminister. Han har tidigare visat stort engagemang för våra frågor och är en erfaren politiker. Känns bra! Vi tror också att det är bra att skilja på idrott och kultur. Vår förhoppning är att idrottens frågor ska få bra utrymme i den portfölj som Anders Ygeman får. Vi vill framföra våra gratulationer till vår nye idrottsminister och ser framemot ett bra och konstruktivt samarbete.”, skriver ordförande Karl-Erik Nilsson i ett sms till Fotbollskanalen. 

ANNONS
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto