Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

"Jag visste att de hade haft min rygg om jag missat"

THEIR PITCH

Jessie Fleming sänkte Sverige i OS-finalen.
I Their Pitch berättar hon om straffdramat.
- Jag visste att mina lagkamrater litade på mig och att de hade haft min rygg om jag hade missat, säger hon i Their Pitch.

Foto: Bildbyrån

Tomma läktare i Tokyo - och det är OS-final. Kanada ställs mot Sverige och har chans till ett historiskt guld, likt svenskarna. Men under tiden i Tokyo växte Jessie Fleming in i sin roll, och blev också finalens stora utropstecken.

Att ställa sig vid straffpunkten är mycket att axla för vem som helst, tänk dig då att vara 23-år gammal och ha en hel nations tyngd på dina axlar. Men med stödet av sina lagkamrater är allt möjligt. 

- Jag tror att en viktig del handlar om gruppen i landslaget och vårt förtroende för varandra. Jag visste att mina lagkamrater litade på mig i den straffsituationen och att de hade haft min rygg om jag hade missat, säger Fleming i Their Pitch.

ANNONS

- Jag tror att en av anledningarna till att det gick så bra för oss när det kom till straffar under sommaren beror på hur vi förberedde oss. Inför OS insåg vi att även om vi inte vill hamna i en straffsituation så är det en stor chans att vi kommer att göra det, så vi tränade väldigt mycket på det.

23-åringen förklarar vidare att hon hade en tydlig rutin inför varje straffsparksläggning. Och att hon försökte vara konsekvent samtidigt som hon försökte övertala sig själv om att hon ville vara i situationen som hon befann sig i.

- Jag peppade mig själv inför straffarna och var säker på vart jag skulle lägga bollen och tvivlade inte på min egen förmåga. Jag gick in med inställningen att det är mitt jobb som skytt att göra det så svårt som målvakten och om jag lägger bollen där jag vill och målvakten räddar, då får det vara så.

ANNONS

Fleming trycker extra mycket på stödet från lagkaptenen, Christine Sinclair, som är en av Kanadas största stjärnor genom tiderna.

- Det var aldrig en person som tog straffen, utan det var hela laget. När "Sinc" gav mig bollen mot USA sa hon: "Vi har dig om ryggen, oavsett vad som händer". Ingen hade varit arg om jag hade missat och jag tror att mycket beror på mina lagkamrater och deras förtroende.

Publicerad 2022-02-22 kl 06:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto