Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
I SAMARBETE MED

Manchester United-stjärnan: "Är vi inte värda mer?"

THEIR PITCH

Historien känner de flesta till: Göteborg FC vann SM-guld - och sen lades klubben ner.
I premiäravsnittet av podcasten Their Pitch berättar Vilde Böe Risa bland annat om den turbulenta tiden, trots att hon redan lämnat klubben.
- Vi kände: "Är vi inte värda mer än så här? Vi gav allt och tog ett guld. Och nu är vi inget för er längre", säger Böe Risa.

Foto: Bildbyrån

LÄS ÄVEN: Taktikkollen - Vilde Bøe Risa: Box till box och bolldistribution

Som en blixt från klar himmel meddelade Göteborg FC att man lade ner sin elitverksamhet, det bara några veckor efter att man tagit ett SM-guld. Och när bomben slogs ner tvingades spelarna leta efter nya klubbar.

- Det var en skum situation. Mitt kontrakt hade gått ut, men lagkamraterna berättade att de hade blivit kallade till ett möte. Jag bad dem att hålla mig uppdaterad, och då fick jag ett sms där det stod: "De stänger ner klubben, vi är inte ett lag längre", säger Böe Risa i Their Pitch och fortsätter:

- Jag trodde att de skämtade med mig. Och det var konstiga dagar som efterföljde. Det här ska aldrig hända. Det var inte en bra situation alls.

ANNONS

Tror du att det påverkar hur folk ser på damfotbollen och tänker att det inte är seriöst?
- Ja. Och vi kände samma sak. Vi kände "är vi inte värda mer än så här, vi gav allt och tog ett guld och ni är vi inget för er längre". Jag tror inte att det skulle hända för herrar, sådant händer bara för damer. Från utsidan ser det inte alls bra ut.

Men United-stjärnan hade inte förlängt sitt kontrakt. I stället hamnade hon i Manchester United och Women's Super League. Ett lag som hon hållit på sedan barnsben.

- När de startade 2018 kände jag att det var något jag ville göra. Om jag en dag skulle få spela för United hade det varit en dröm som går i uppfyllelse.

Och så blev det. Norskan skrev på för United under sommarfönstret 2021 och tycker att hon spelar i den bästa ligan och mot några av de allra bästa spelarna i världen.

ANNONS

Här hittar du podden!

Publicerad 2022-01-18 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto