Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oväntade beskedet: klubben lades ner - Roddar ville stanna i damallsvenskan

THEIR PITCH

Julia Roddar lämnade Kopparbergs/Göteborg FC efter att ha vunnit SM-guld säsongen 2020. Hon skrev på för Washington Spirit för att spela i National Women's Soccer League.
I Their Pitch berättar hon om varför hon lämnade Sverige för att "återvända" till USA.

Foto: Bildbyrån

Det är inte första gången Roddar spelar fotboll utomlands. Redan 2015 tog hon examen från Florida Gulf Coast University där hon också spelade i NCAA D1, Atlantic Sun Conference. Efter den damallsvenska ligatiteln med dåvarande Kopparbergs/Göteborgs FC (idag BK Häcken), bestämde hon sig för att korsa Atlanten igen; den här gången för att spela i vad vissa skulle säga är världens bästa liga, NWSL. 

- Efter vi vann damallsvenskan och Kopparbergs/Göteborgs FC las ner blev jag efter några veckor kontaktad av Washington Spirit och jag tyckte att det var en jättebra att idé att gå dit. Väldigt bra för min karriär också att prova en annan liga, berättar Roddar i Their Pitch. 

Anledningen till att Roddar nappade på den amerikanska huvudstadsklubbens förslag var enligt henne själv, osäkerheten som uppstod i turbulensen kring Kopparbergs/Göteborgs FC som helt oväntat las ner efter SM-guldet.

- Jag hade planerat att spela ett år till i Göteborg och ha ytterligare en fantastisk säsong, men sen lades klubben ner, och jag kände "Okej, detta känns väldigt osäkert" och vi visste ju inte att BK Häcken skulle ta över. Det gav en osäkerhet i några veckor om vad som skulle hända så jag kände att det blev naturligt att jag valde att lämna Sverige och skriva på för Washington Spirit. Jag är väldigt glad över det nu, säger hon.

Publicerad 2022-04-27 kl 06:05
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto