Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter tiden i frysboxen – Moberg Karlsson kan lämna tjeckiska klubben

Tjeckien 2019-12-09 kl 13:18

David Moberg Karlsson har inte fått till det i Sparta Prag.
Därför öppnar han nu upp för att lämna klubben i januari.
- Fotbollsmässigt är det inte så utvecklande för mig att harva i tjeckiska tredjedivisionen, säger han till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån

I januari 2019 lämnade 25-åringen IFK Norrköping för spel i tjekiska storklubben Sparta Prag, väl där började det bra med tre mål och fem assist i ligan.

Men under det hösten har speltiden uteblivit och i den senaste matchen under söndagen mot Mlada Boleslav fanns inte Moberg Karlsson med i truppen. Något han tvingats vänja sig vid.

- Jag vill att det ska gå bra för klubben men jag kom inte hit för att vara hejaklackledare på läktaren eller spela i ”motståndarlaget” som vänsterback under träningarna, säger Moberg Karlsson till Aftonbladet.

Det har bara blivit tre framträdanden från start under hösten, den senaste i slutet av oktober. Därför har nu Moberg Karlsson spelat matcher i B-laget för att hålla matchtempot uppe. 

ANNONS

Detta kan nu leda till att han och familjen flyttar i januari till en annan klubb. Men han säger samtidigt att de trivs med den sociala biten, dessutom blir han pappa på nytt i mars. Men han är också medveten om att det behövs en förändring på det fotbollsmässiga planet.

Han medger att det bästa alternativet förmodligen är en flytt.

Moberg Karlsson med alltså förflutet i både Peking och IFK Göteborg stänger inte heller dörrarna helt för en eventuell återkomst till allsvenskan och utesluter ingenting även om han menar att det hade varit roligt att spela utomlands.

- Både IFK Göteborg och IFK Norrköping ligger mig varmt om hjärtat, men jag kan inte stänga dörrar för någon. Vi får se vad som händer, säger Moberg Karlsson till Aftonbladet.

Det nuvarande kontraktet med Sparta Prag gäller fram till sommaren 2022.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto